Tartus liigub ringi vargapoiste kamp

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus tegutseb 6-liikmeline alaealistest poistest koosnev seltskond, kes paneb toime umbes paar vargust päevas. Politsei hoiatab: kui näete piltidel kujutatud poisse, siis hoidke kindlasti enda asjadel silm peal.


Tartumaa politseinikele tekitab juba tükk aega peavalu poistekamp, kes käib mööda asutusi, koole, lasteaedu, poode ja spordihooneid ning varastab asju.

Kriminaalpolitseinike sõnul sooritavad poisid keskmiselt paar vargust päevas. Peamiselt varastatakse kesklinnas ja Annelinna linnaosas. «Poisid tulevad reeglina kas spordi- või koolihoonesse ning võtavad kõike, mis on järelevalveta jäetud: rahakotid, mobiiltelefonid, kotid,» rääkis Lõuna Prefektuuri kriminaalbüroo juht Vallo Koppel.

Politseinikud peavad poisid kinni, kuulavad üle ning peale seda lastakse nad vastavalt kehtivatele seadustele vabaks. Enne järjekordse varguse toimepanemist lepivad tõenäoliselt poisid omavahel kokku, et nooremad kambaliikmed «võtavad enda peale» kõik vargused, kuna alla 14-aastast last ei saa vastavalt seadusele vastutusele võtta.

«Poisse saadeti mitmel korral alaealiste komisjoni, kus karistuseks määrati nad erikooli, aga sealt nad põgenevad ning panevad uusi vargusi toime. Nõiaring,» ütles Vallo Koppel. «Hetkel näeme ainsaks lahenduseks teavitada kodanikke võimalikust ohust, seepärast edastame meediakanalite kaudu poiste fotod. Samuti kutsume inimesi üles enda asju järelevalveta mitte jätma!» sõnas politseileitnant Vallo Koppel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles