Ajalehe rahaasjad jõudsid prokuratuuri

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaa Teataja juht Sulev Valner on eelmise peatoimetaja kahtlasevõitu tegevusest üllatunud.
Võrumaa Teataja juht Sulev Valner on eelmise peatoimetaja kahtlasevõitu tegevusest üllatunud. Foto: Igor Taro

Ajalehte Võrumaa Teataja välja andva ASi Võru Teataja üks osanikke Maire Kriis pidas pärast tutvumist firma raamatupidamisega paremaks lasta dokumendid üle vaadata ka uuri­misorganitel.


Reedel esitas Kriis prokuratuurile avalduse, milles palub alustada kriminaalmenetlust lehe endise peatoimetaja ja raamatupidaja tegevuse suhtes. Tema hinnangul on teine aktsionär ja hiljutine peatoimetaja Kalev Annom viinud ettevõtte raskesse seisu.



Kriis märkis, et muu hulgas on ajalehel kaks murutraktorit ja liisitud auto, mida keegi kunagi näinud ei ole. Arveid on tasutud sanatooriumidele ja kindlustustele, mitmete arvelduste selgituseks on märgitud vaid «ülekanne». Lisaks maksis Annom endale suuremat palka kui nõukogu oli lubanud ja palganud majahoidjana tööle oma poja.



Jaanuari alguses selgus, et firma endine juhatuse liige Annom müüs 15. detsembril firma aktsiaid Naima Navile, kes juhtis kuni detsembri alguseni nõukogu, kuid astus siis tagasi.


Neile kuulub kuus aktsiat, vastasleerile ehk Maire Kriisile ja Marko Jakobile viis aktsiat.



Kriisi kohtuvaidluses esindav vandeadvokaat Veikko Puolakainen on aga seisukohal, et müügitehing on õigustühine, kuna aktsiate müük eeldaks nõukogu otsust, mida polnud. Puo­lakainen arvab koguni, et müügitehing vormistati tegelikult tagantjärele.



Navi esindav vandeadvokaadi abi Peeter Viirsalu ei soostunud aktsiate müügiga seonduvat ega ka edasisi plaane kommenteerima.



12. veebruari erakorralisele aktsionäride üldkoosolekule saabusid Annomi ja Navi asemel advokaadid Leonid Tolstov ja Peeter Viirsalu. Neile antud volitustega suurendati senine kaheliikmeline nõukogu viieliikmeliseks. Uued liikmed on Gert Kuus, Küllikki Sikaste ja Anti Annom.



Uutest nõukogu liikmetest  on teada vaid see, et Kalev Annomi poja Anti Annomi mõistis Helsingi linnakohus 2006. aastal koos kaasosalistega süüdi narkootikumide toimetamises Soome.



Gert Kuusi nimega on aga krediidiinfo andmetel seotud 153 firmat, millest 148 on tegevuse lõpetanud. Veel tegutsevate hulgast leiab Utileek Lõuna OÜ, mis äpardus kampaania «Teeme ära!» käigus kokku korjatud prügi sorteerimisega. Küllikki Sikaste on kinnitamata andmetel Anti Annomi elukaaslane.



Ajalehe kollektiiv tegi hiljuti ASi Võru Teataja nõukogule pöördumise, milles väljendab poolehoidu uuele peatoimetajale Sulev Valnerile.



Võru maakonnalehe vastne peatoimetaja ei pea enda vallandamist viimaste sündmuste valguses enam eriti tõenäoliseks. Küsimus saab tema sõnul olema rohkem selles, kas ta ise on nõus jätkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles