Olukord tänavatel: tehnika kestab, kuid lund pole enam kuhugi panna

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hommikune tuisk kasvatas Tartus lumekihti veel kümnekonna sentimeetri võrra.
Hommikune tuisk kasvatas Tartus lumekihti veel kümnekonna sentimeetri võrra. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu linnamajanduse osakonna juhataja Rein Haak hindas Emajõelinna tänavate olukorda pärast suurt sadu ja koristustöid rahuldavaks. Muret teeb aga asjaolu, et lund ei ole enam kuhugi panna ning homme hommikul on oodata saju jätku.


Hommikul alanud lumesadu tihenes päeva peale üha ning olukord näis vahepeal päris hull, tunnistas Haak. Õnneks taandus sadu kella kahe paiku ning lumetõrjujad pääsesid vaid kerge ehmatusega.



«Olukord on täiesti talutav. Põhitänavad on hästi sõidetavad ning ka kõrvalteedel töö käib,» kinnitas Haak pärast täna õhtupoolikul linnas tehtud ringkäiku. Tõsi, tänavad jäävad kitsamaks, sest vaalupealsetele lükatav lumi ei taha seal enam püsida ning suuremad autod sõkuvad lume paiguti tänavale tagasi.



Jätkuvalt on lumekoristus probleemiks neil tänavatel, mille servas pargivad autod. Näiteks Tähe tänaval.



Teedele on välja toodud kogu Veolia ja Tänavapuhastuse AS Tartus asuv masinapark: 28 traktorit, 16 sahkautot ja kolm laadurit. Probleemsematest kohtadest jätkatakse ka lume äraviimist.



On üsna tõenäoline, et vahepeal Tallinnast tellitud spetsiaalne vaaluteisaldaja tuleb uuesti Tartusse tuua. Haagi kinnitusel on see masin väga efektiivne ning vaatamata teenuse hinnale tasub see end ära. Mõne nädala eest õnnestus suur osa Tartu tänavaid laiemaks freesida ning see läks maksma ligikaudu 25 000 krooni.



Haak lisas, et ka tartlased ise löövad aktiivselt linna puhastamisel kaasa. Paljud on oma krundi piiresse jäänud kõnniteed juba puhastanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles