Lahkus ida ja lääne lähendaja

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnart Mälli saadeti teele Tartu ülikooli aulast.
Linnart Mälli saadeti teele Tartu ülikooli aulast. Foto: Sille Annuk / Postimees

Tartu Ülikool jättis täna aulas hüvasti Linnart Mälliga (71). Veel kuu tagasi oli ta Indiast naasnuna avaldanud imetlust kaunilt talvise Eesti üle – nii meenutas oma õpetajat, orientalisti, ida kultuuri kõige olulisemate tekstide eesti keelde vahendajat avatud puusärgi juures Märt Läänemets.



Leina-auvalves olid Linnart Mälli kolleegid Tartu Ülikoolist ja tema asutatud Eesti Akadeemilisest Orientaalseltsist, korporatsioon Sakala esindajad. Sõna võtsid leinatseremooniat juhtinud Tarmo Kulmar, rektor Alar Karis ja filosoofiateaduskonna dekaan Valter Lang. Leinapärja oli saatnud vabariigi president ja leinabuketi valitsus.



Veidi üle tunni väldanud viimset hüvastijättu, mis lõppes puusärgi kandmisega katafalgile ülikooli peahoone ees, kaunistas orientaalne muusika Raho Langsepa ja Lilian Langsepa esituses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles