Ahhaa ootab sarikapeole

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aura veekeskuse ja Tigutorni vahel oleva Ahhaa teaduskeskuse maja sarikapidu algab esmaspäeval kell kolm päeval.
Aura veekeskuse ja Tigutorni vahel oleva Ahhaa teaduskeskuse maja sarikapidu algab esmaspäeval kell kolm päeval. Foto: Sille Annuk

Läinud suvel alanud Ahhaa teaduskeskuse maja ehitamine on jõudnud nii kaugele, et hoone tellijal tuleb sealt kõrgustest sarikapärg alla tuua.


«Ahhaale kohaselt otsustasime, et sarikapärga ei toodagi alla,» paotas teaduskeskuse Ahhaa juhataja Tiiu Sild esmaspäevase peo saladuskatet.



«Pärja allatoomine on ju tavaline. Teeme nii, et sarikapärg lendab minema.»


Kuidas see sünnib, võib igaüks ise esmaspäeval kell kolm pärastlõunal oma silmaga vaatama minna.



Saab ka suppi


Kohaleminek tasub end kindlasti ära, sest uudishimulikke ei jäeta kerkivat hoonet kaugelt kaema. Ahhaa maja ehitav Nordecon Ehitus AS teeb sarikapeoks hoonesse ohutu tee, mida pidi liikudes võib alumisele korrusele pilgu peale heita.



Pärast kõnesid ja sarikapärja õhku haihtumist on kõik oodatud Tigutorni juurde keha kinnitama. Pakutakse hernesuppi, Ahhaa-kujulist kringlit ja sooje jooke. Kes tahab, võib pärast seda ehitajalt võtta kiivri ja minna koos teejuhiga hoonet avastama.



Maja valmib tänavu


Juba tosin aastat inimeste silmaringi laiendanud Ahhaa maja ehitamine algas eelmise aasta 1. juunil. Hoone ehitamiseks ja sisustamiseks kulub 239 miljonit krooni. Ehitaja lõpetab töö selle aasta lõpus, külastajatele avatakse maja 2011. aasta mais.



Ahhaa ootab aastas oma majja vähemalt 100 000 külastajat. Praegu Lõunakeskuses ja Tallinnas töötavas Ah­haas käis mullu üritustel, näitustel ning 4D-kinos 190 000 uudishimulikku. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles