Volikogu algatas Lina kvartali detailplaneeringu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lina tänava kvartal.
Lina tänava kvartal. Foto: Graafika: A6

Hoolimata kuue seltsingu protestist Lina haiglakvartali nelja maja lammutusplaani vastu hääletas Tartu linnavolikogu enamus eile kvartali detailplaneeringu algatamise poolt ja kinnitas lammutust ettenägeva lähteülesande.


Volikogu liige Jüri Kõre tegi enne hääletust Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni nimel ettepaneku päevakorrapunkti arutelu katkestada ja suunata Lina kvartali eelnõu uueks läbivaatamiseks volikogu arengu- ja planeerimiskomisjoni.



Kõre ettepanekut toetas 18 volinikku, vastu oli 26. Vastupidi jagunesid hääled detailplaneeringu algatamise otsustamisel: 26 poolt ja 18 vastu.



Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige Ülo Veldre väitis enne hääletust sõna võttes, et arengu- ja planeerimiskomisjoni istungil eksitati komisjoni liikmeid.



«Komisjonis jäi mulje, et probleemi pole, sest lammutatavad hooned püsivad ainult sinna jäetud reformvoodite najal,» kõneles Veldre.



«Samuti tundus, et muinsuskaitse kooskõlastus on saadud, nüüd protestib aga ka muinsuskaitse.»



Veldre parteikaaslane Tõnu Ints lisas, et detailplaneeringu eelnõu on iseendaga vastuolus, rõhutades ühelt poolt Lina kvartali miljöö säilitamist, teiselt poolt aga lubades osa hooneid maha kiskuda ja kinnistu struktuuri segi paisata.



Detailplaneeringu eelnõu ettekandja, Tartu abilinnapea Raimond Tamm rõhutas, et linn peab arvestama kinnistu omaniku OÜ Aurorette huvi piirkonda arendada, sest 15 aasta pärast poleks enam võimalik päästa mitte ühtegi sealset hoonet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles