Abipolitseiniku vigaseks sõitnud kriminaalpolitseiniku karistus jäi jõusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abipolitseinik
Abipolitseinik Foto: Peeter Langovits

Abipolitseiniku vigaseks sõitnud endise kriminaalpolitseiniku Kalle Kolgi süüdimõistmine jäi jõusse, sest riigikohus ei võtnud tema kaitsja vandeadvokaadi Rein Napa kaebust arutusele.


Tartu maakohus mõistis ekspolitseinik Kalle Kolgi süüdi kolleegile tervisekahjustuste põhjustamises ning ringkonnakohus jättis otsuse muutmata. Kolki karistati kahe aasta pikkuse tingimisi vangistusega kahe aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga.

Lisakaristusena võeti Kolgilt ära sõiduki juhtimise õigus kaheks aastaks ja kuueks kuuks ning tal tuli kannatanu kasuks hüvitada tsiviilhagide ja kaitsjatasu katteks kokku 153 883 krooni, samuti mõisteti talt välja menetluskulud.

Vastavalt süüdistusele ei arvestanud Kolk 22. veebruaril 2008 kella 22.36 ajal Tartus Vahi tänaval Volvo roolis olles teeolusid, ilmastikku ega nähtavust. Vastassuunavööndisse kaldudes eiras Kolk Lõuna politseiprefektuuri abipolitseiniku Hendrik Sihti peatumismärguannet ning ta sõitis abipolitseinikule otsa.

Avarii järel ei peatunud Kolk, vaid põgenes õnnetuskohalt Nurme tänava suunas.

Ettevaatamatusest põhjustatud avarii tõi kaasa abipolitseiniku raske tervisekahjustuse ning püsiva osalise töövõime kaotuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles