Esimesi klasse tuleb Tartus mullusest rohkem

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Gümnaasiumiõpilasi jääb küll aina vähemaks, kuid esimest korda kooli tulevate jütside arv hakkab alates sellest sügisest tasapisi kasvama.


Üleeile võttis linnavalitsus vastu otsuse, millega kinnitati plaan avada sel sügisel Tartu koolides 46 esimest klassi, mida on nelja võrra rohkem kui mullu.

Klassikomplektide arvu paneb linnavalitsus paika selle järgi, kui palju elab iga kooli teeninduspiirkonnas lapsi, kes septembri lõpuks seitsmeaastaseks saavad. Neid on veebruari alguse andmete järgi just nii palju, et täita Tartu peale neli klassikomplekti rohkem kui eelmisel aastal, sõnas abilinnapea Jüri Sasi.

Lapsed kolivad

Enne septembrit vahetavad mitmed pered kindlasti elukohta, mis võib tähendada ka teise kooli teeninduspiirkonda sattumist, seega on praegu tegu alles plaanidega. Eelmisel aastal võeti näiteks Forseliuse gümnaasiumisse esialgu kavandatud nelja klassitäie asemel ainult kolm komplekti esimese klassi õppureid.

Siiski kinnitas linna haridusosakonna peaspetsialist Maria Bogdanova, et seni on veebruarikuised plaanid üsna hästi paika pidanud. Ta lisas, et arvud võivad muutuda sellepärast, et osa koole on lapsevanemate seas populaarsemad ja mõnikord üritatakse ka end lapse koolimineku ajaks «õigesse» piirkonda registreerida.

Rohkem lapsi

Väike esimeste klasside arvu tõus ootab arvatavasti ees ka kõigil järgnevatel aastatel, sest alates 2000. aastast on Tartus järjest rohkem lapsi sündinud ning nii tahab igal esimesel septembril ka suurem hulk  koolijütse koolipinki istuda, ütles Sasi. Sestap võib mõne aasta pärast hakata koolides nappima klassiruume.

 «2015. aastaks on lapsi nii palju, et siis võib klassiruumidest puudus tulla,» tunnistas Sasi. Üks lahendus kitsaks jäävatele oludele oleks tema sõnul taastada mitmes vahetuses kooliskäimine, aga seda püütakse siiski hoida viimaseks variandiks. Praegu peab osa õpilasi õhtupoole pingis õpetajat kuulama kolmes Tartu koolis.

Suuremale hulgale alg- ja põhikooliõpilastele aitab ruumi teha ka kahanev gümnasistide hulk.

Marju Uusen on Tartu Postimehe reporter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles