Mikitamäe rahvas korjab raamatukogu kaitseks allkirju

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamaturiiul.
Raamaturiiul. Foto: Margus Ansu.

Põlvamaa Mikitamäe valla elanikud on asunud vastu võitlema vallavõimude soovile, lühendada oluliselt kohaliku raamatukogu lahtiolekuaega.


Vallavalitsus soovib raamatukogu lahtiolekuaegu lühendada aprilli algusest poole võrra. Kuna aga tegu on valla ainsa raamatukogu ning hetkel ka ainsa avaliku asutusega, mis pakub teenust ja vaba aja veetmise võimalusi nii noortele kui pensionäridele, ajas see väga paljudel kohalikel inimestel kopsu üle maksa, kirjutas Setomaa ajaleht.



Allkirju hakkas koguma vallakodanikest koosnev initsiatiivgrupp, pärast seda, kui asi ajakirjanduse vahendusel ilmsiks tuli. Nüüd võib Mikitamäe kahe poe ning raamatukogu uksel näha silti «Siin saad anda allkirja Mikitamäe raamatukogu toetuseks. Külasta ka raamatukogu! Head Lugemisaastat 2010!».



Lisaks kogutakse allkirju Mikitamäe raamtukogu lugemispiirkonda kuuluvates külades, kus elab ligi 800 inimest, kellest 300 on lugejaks registreerunud ning neist omakorda 200 aktiivsed lugejad.



Vallakodanikke nörritab seegi asjaolu, et samal ajal kui võimud asusid jõuliselt kärpima kodanikele suunatud avalikke teenuseid, ei taba sarnased kärped valla valitsemiskulusid.



Mikitamäe raamatukogu toetuseks saab anda allkirju ka Setumaa valdade liidu

veebilehel

.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles