Tartust saab lennata Türki puhkama

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boeing 737.
Boeing 737. Foto: AFP / Scanpix

Estonian Airi suurim Boeing teeb suvel kolm edasi-tagasi lendu Tartust Türgi kuu­ror­ti Antalyasse.


Sõnum läks liikvele, kui firma Tez Tours oma kodulehele teate üles pani. Sealt võis lugeda, et lennud Tartust toimuvad 29. juunil, 6. juulil ja 13. juulil.



Reedel kuulutas Tez Toursi tegevjuht Marina Laikjõe juba uudist ka Tallinnas peetud turismimessil Tourest.



Tartu Postimehele ütles ta, et nende firma otsustas teha esimesed proovilennud Tartust Türgisse, sest väga paljud tartlased on käinud Türgis puhkamas. See Vahemere-äärne riik on Laikjõe sõnul juba mitu aastat olnud eestlaste enim külastatud puhkusesihtkoht.



«Juuni lõpus ja juuli alguses tahavad ka tartlased mere äärde, kui Eestis on ilm ilus. Meie tahame pakkuda uut võimalust, mitte Balti mere äärde, kuhu peab niikuinii autoga sõitma, vaid Vahemere äärde, ja seda kolme ja poole tunniga,» lausus Laikjõe.



Estonian Airi avalike suhete juht Ilona Eskelinen kinnitas, et sellised lennud on tõesti kavas ja lendama plaanitakse panna 140-kohaline Boeing 737-300.



Regulaarlendude sõiduplaani tihendamist Stockholmi ja tagasi või mõne muu sihtkoha lisandumist suvisele lennuplaanile üleminekul Eskelineni sõnul praegu veel teatada ei ole.



Ka Tartu lennujaama uus juht Margo Muda ütles, et temal ei ole andmeid regulaarlendude graafiku tihenemise või uute sihtkohtade lisandumise kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles