Majas trambib ja sööb ninasarvik

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lavastaja Ott Sepp kohendab laval kardinat.
Lavastaja Ott Sepp kohendab laval kardinat. Foto: Margu Ansu

Ott Sepa käed värisevad täna rohkem kui eile ja homme rohkem kui täna, sest reedel on «Ninasarvik Otto» esietendus. Kuid Ott ei mängi Ottot, erutusvärin kätes ei ole tingitud näitlemisest, vaid lavastamisest.


Vaatajate ette tulevad koolipoiss Topperi ja tema sõbra Viggo sekeldused, mis tekivad võlupliiatsiga seinale joonistatud ninasarviku elustumisest.



Korra Ugala teatris lavastatud lugu on Ott Sepp veidi muutnud ja lisanud oma muusikalise kujunduse.



Tartu Postimehe lugejatel soovitab ta lavastust vaatama minna selle pärast, et loos on elutervet huumorit. «Lavastus ei püüa moraalitseda, vaid näitab, et elada on tore,» ütles ta.



Natuke süüdimatu


Peategelane Topper on natukene ulakas, ta kirjutab prügikastile ja joonistab seinale. Tema osa on lavastaja arvates justkui loodud Anatoli Ta­fit­šukile. «Topper on hästi heasüdamlik, aga natuke süüdimatu, nagu ka Anatoli ise,» ütles Sepp.



Telesarjas «Erisaade» populaarsust kogunud Tafitšuk tuli lavastuse truppi ootamatult kergesti. «Draamajuht Sven Karja küsis temalt, kas ta tahab tulla, ja ta ütles kohe jah,» ütles Sepp.



Suurte tedretähtedega jumestatud Tafitšuk rääkis Vanemuise väikese maja kõige ülemisel korrusel proovisaali ees suitsunurgas, et jäi jah kergesti nõusse. «Sest mul avanes võimalus pärast kooli esimest korda lastelavastuses mängida,» ütles ta. «Miks mitte nõus olla – kogemus missugune!»



Lavastaja Sepp


Topperis näeb Tafitšuk poissi, kes haarab igast olukorrast kinni ega karda mingeid takistusi. Milline on aga Ott Sepp kui lavastaja?



«Ta võiks vähem öelda «väga hea» ja rohkem piitsutada, ta toetab näitlejaid kiitmisega, aga vahel peaks neil rohkem kratist kinni võtma,» ütles ta.



«Ninasarvik Otto» proovini Vanemuise väikese maja saalis oli aega veerand tundi. Suitsunurka kandus proovisaalist Olav Ehala muusikat, mis täidab järgmise lastelavastusena valmiva «Nukitsamehe». Sarviline seegi.



Lavastab Ott Sepp


• Vanemuise väikeses majas esietendub reedel kell 12 taani lastekirjaniku Ole Lund Kirkegaardi «Ninasarvik Otto», mille lavastaja ja muusikaline kujundaja on Ott Sepp.



• Mängivad Anatoli Tafitšuk, Veljo Reinik, Merilin Kirbits, Kais Adlas, Kristo Toots, Rein Pakk, Martin Kõiv, Hannes Kaljujärv ja Aivar Tommingas.



• Ott Sepp töötab Vanemuises aastast 2006 näitlejana ja on lavastanud lasteloo «Kass, kes kõndis omapead» (2007).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles