Genialistide klubis keedetakse kapten Cooki

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
„Kapten Cook’i keetmine“ on Toomas Saarepera uus näidend, mille autor lavastab Tartu Uues Teatris 2010. aasta alguses suures osas sama trupiga, kellega otsingulised, postmodernistlikud, improvisatsioonilised teatriprojektid katki jäid (Indrek Taalmaa, Kristel Leesmend).
„Kapten Cook’i keetmine“ on Toomas Saarepera uus näidend, mille autor lavastab Tartu Uues Teatris 2010. aasta alguses suures osas sama trupiga, kellega otsingulised, postmodernistlikud, improvisatsioonilised teatriprojektid katki jäid (Indrek Taalmaa, Kristel Leesmend). Foto: Tartu Uus Teater

Uue maailma sissetungist traditsioonilistesse kultuuridesse pajatava tüki «Kapten Cooki keetmine» kirjutas ning tõi Tartus Genialistide klubi lavale Toomas Saarepera, taastades 15 aastat tagasi hääbunud teatriprojekti Paabel.


Hõimupealiku osatäitja Indrek Taalmaa ning Hawaii naise rolli kandev Kristel Leesmend moodustasid koos lavastaja ning varalahkunud Dan Põldroosiga teatri Paabel, mis tegutses Von Krahli tiiva all. Taasühinemine selle projekti raames ei tähenda asjaosaliste jaoks aga Paabeli uut käivitamist, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«Kapten Cooki keetmisel» mängib näitlejatega sama suurt rolli ka lavakujundus ning muusika, millest viimast improviseerib igal etendusel Rainer Jancis.

Raoul Kurvitza poolt lavale installeeritud päris liiva ning ehtsate palmide keskel keevat kaptenit näeb Genialistide klubis alates 11. veebruarist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles