Raha paneb Piirissaare rahva rattad käima

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Maria Korotkova

Jää hakkas liikuma, härrased vannutatud mehed! Nii hõiskaks Ilfi ja Petrovi suur kombinaator Ostap Bender, kui ta kuuleks, et valitsus arutab homme Piirissaare rahvale jäätee tegemiseks raha eraldamist.


«Piirissaare vallal on talitee raha saamiseks kindlus olemas,» kinnitas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi teede- ja raudteeosakonna juhataja Ain Tatter. «Nüüd sõltub neist endist, kui kiiresti see valmis saab.»

Praeguse kava järgi arutab valitsus oma homsel istungil majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi allkirjastatud ministeeriumi ettepanekut eraldada Piirissaare vallale ametliku jäätee rajamiseks 50 000 krooni. «Piirissaare jäätee tegemiseks on raha leitud,» kordas Tatter.

«Väga tore,» rõõmustas Piirissaare vallavanem Maria Korotkova, kes kuulis ministeeriumi ettepanekust esmaspäeval raadiost. «Kui valitsus meile neljapäeval raha eraldab, hakkame taliteed kohe tegema.»

Läinud nädalal oli vallavanem Piirissaare ja Laaksaare vahelise ligi kaheksa kilomeetri pikkuse jäätee saamises hulga pessimistlikum, sest raha selle tegemiseks ei paistnud kusagilt.

«Vald soovis, et jäätee oleks kohalik tee, ja selleks oli meil võimalik kiiresti raha leida,» selgitas Tatter, miks asi nüüd ruttu liikuma hakkas. «Kui oleksime pannud selle talitee riigi jääteede nimekirja, oleks kulunud rohkem aega, sest siis tuleks ministri käskkirja muuta.»
 
Tatteri sõnul võiks Piirissaare-Laaksaare kaheksa kilomeetri pikkust jääteed tegema hakata juba varem. «Mõni aasta tagasi eraldasime Piirissaare vallale teede jaoks varuraha, millest pool on kasutamata,» rääkis ta. «Meie poolest võiks seal jäätee juba valmis olla.»

«Kui raha on olemas, siis pole meil mingit probleemi teed teha,» ütles Korotkova. «Töötuid on palju, tegijaid jätkub. Reedel hakkame pihta ja esmaspäeval võite külla sõita.»

Vajalik talitee
• Piirissaare-Laaksaare jäätee tegemiseks ning käigushoidmiseks kulub sel talvel ja uue talve alguses (tänavu detsembris) ligi 50 000 krooni.
• Selle raha eest lükatakse tee lahti ja märgistatakse see. Lisaks puhastatakse taliteed korrapäraselt lumest ja kontrollitakse seal mitu korda nädalas jää paksust.
Allikas: Piirissaare vallavalitsus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles