Repliik: lasteaiatulistaja

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Himma.
Marju Himma. Foto: .

Lapsed ja muidu huvilised, et vältida seesuguste mängude levimist, püüan järgnevalt edasi anda kõik selle, mille ma loodan, et jätate internetist otsimata ja mängimata.


2008. aastal kirjutasid Eesti meediaväljaanded lasteaiatulistaja  mängust, mis levis ühe Soome mänguportaali kaudu. Jätan siinkohal selle mängu täpse nime kirjutamata, sest otsingu peale on mäng endiselt erinevatest portaalidest leitav. Mängu sisu on lihtne. Esmalt tapa kasvataja, seejärel lapsed. Ja kui su verejanu pole veel rahuldatud, on kõrgeimal mängutasemel võimalik tappa lasteaia juhataja.



Pärast sellisest mängust kuulmist tekkis esiteks küsimus, kui palju võib sellesarnaseid mänge veel olla. Teiseks tekkis tahtmine teada saada, mis toimub nende inimeste peas, kes selliseid mänge loovad ja levitavad.



Eestit pole veel õnneks tabanud koolitulistamiste traagiline reaalsus. Samas ei tasu vist eelnevat juttu arvesse võttes olla üllatunud, kui kooli-, miks mitte ka lasteaiatulistamine, aset leiab. Ega vist süüdlast ja võimalikke põhjusi tasugi kaugemalt otsida kui vanematest ja kodudest, kus lapsed arvutist lõputult «inspiratsiooni» ammutavad. Seetõttu võiks hetkeks peatuda ja mõelda – kas sa ikka tead, millega su laps arvutis tegeleb?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles