Tammelinna kerkib ligi 30 korterit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

«Julge hundi rind on rasvane või haavleid täis,» ütles kinnisvaraarendaja Rain Sirk, kelle firma ehitab Tammelinna kolme uut ridaelamut.


Kinnisvaramulli lõhkemise järel on see viimase 2,5 aasta jooksul neljas suurem kinnisvaraarendus Tartus.



Seda, kui rasvane või haavleid täis on Kulli tänaval ridaelamute arendusega alustanud OÜ Saarevaim rind, saab juhatuse liikme Sirgi sõnul näha poole aasta pärast, mil esimene maja valmis saab. Riskima julgustas firmat Sirgi sõnul soodsalt saadud hea asukohaga maatükk ning langenud ehitushinnad.



Kopp maas


Esimese ridaelamu ehitamist on arendajatele endile kuuluv ehitusfirma Deckol Ehitus juba alustanud. Raudbetoonist elamu osa seinu on lillad ja osa beežid, peale tuleb majale lamekatus ja ette puidust aknad, kirjeldas Deckol Ehituse Tartu filiaali juht Olavi Lääne pooleli olevat ridaelamut.



Kortereid müüb kinnisvarabüroo Uus Maa maakler Mati Savisik, kelle sõnul erineb maja planeering varasemate tüüpiliste ridaelamute omast selle poolest, et korterite üldpinda pole liiga suureks aetud (suurim korter on 98 ruutmeetrit) ja tänu sellele on ka kommunaalkulud mõistlikud. 3- ja 4-toaliste korterite hinnad jäävad maakleri sõnul 1,24 ja 1,66 miljoni vahele.



«Minu meelest ei ole hullumeelsus praegu uue arendusega välja tulla,» ütles Kaanon Kinnisvara juhatuse liige Toomas Mustimets. «Ehituse hinnad on madalad ja kui raha on, siis saab kortermaja valmis ehitada võrdlemisi hea omahinnaga.»


Seda tajuvad Mustimetsa sõnul paljud arendajad ja julgemad neist ka proovivad olukorda ära kasutada. Samas ei tasuks Mustimetsa soovitusel hakata riskima pangalaenu abil uute elamute ehitamisega. «Pigem siis, kui on omal raha olemas. Sel juhul on kõrvetada saamise risk väiksem,» rääkis ta. 



Riskide hajutamine


Sellistest kasumimääradest nagu buumi ajal ei saa aga Mustimetsa sõnul unistadagi. «Buumi ajal võis iga korteri pealt mitusada tuhat teenida, praegu on hea tulemus, kui terve kortermaja pealt saab 2-3 miljonit,» rääkis Mustimets. «Kasumitaotlusega ei tohi üle pingutada,» lisas ta.



Et riske hajutada, laseb arendajafirma Sirgi sõnul esialgu jaanipäevaks ühe ridaelamu valmis ehitada. «Siis on näha, kas huvilisi on piisavalt,» selgitas ta ja ütles, et loodetavasti alustab firma järgmise maja ehitamist suvel.



«Kui aga huvi ei ole, siis lükkame teise ja kolmanda maja ehituse natuke edasi, aga valmis teeme kindlasti kõik kolm,» lubas Sirk ning ruttas telefoni otsast tagasi golfi mängima Egiptuse päikese all.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles