Radioloogid said akadeemilise sära

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilvi Ilves
TÜK radioloogiakliiniku
juhataja
Pilvi Ilves TÜK radioloogiakliiniku juhataja Foto: TPM

Ülikooli kliinikumi radioloogiateenistus muutus kliinikuks, mis tähendab, et nii uuringud kui õpetamine ja teadustöö on koondunud ühe mütsi alla.


Radioloogiakliiniku juhataja dotsent Pilvi Ilves ütles, et senine radioloogiateenistus on saanud juurde hulga akadeemilist hõngu. «Radioloogia areng on väga kiire,» ütles ta. «Kindlasti just seetõttu leidsid ülikool ja kliinikum, et ilma ühise radioloogiakliinikuta enam ei saa.»



Kolm osakonda


Pilvi Ilvese sõnul on radioloogia paljude teiste kliiniliste erialade tähtis osa ning peab seepärast edasi liikuma teaduslikult põhjendatud alustel, muidu võib hakata see takistama teiste erialade edasiliikumist.



Akadeemilisus ei tähenda Pilvi Ilvese sõnul aga mitte ainult teadustööd.


«See tähendab ka sisemisi konverentse ja haigusjuhtude arutelusid, enda vigade analüüsi, mida kõike oli varem kliinilises radioloogias vähe,» ütles Ilves. «Väliskonverentsidel käimine on praegu majanduslikel põhjustel tunduvalt vähenenud.»



Radioloogiakliinikus on kolm osakonda – neli viiendikku võtab selles enda alla radioloogiaosakond, mida juhib senise teenistuse direktor Aadu Simisker.


Teised kaks osakonda on nukleaarmeditsiiniosakond, mida juhib Kai Ulst, ning angiograafiaosakond, mida juhib Toomas Hermlin.



«Patsientide jaoks ei muutu midagi,» lisas Ilves. «Aga ma usun, et uuringute kvaliteet muutub paremaks. Nii mina kui Aadu Simisker töötame edasi radioloogidena, et kogu tööd uues üksuses ka seestpoolt jälgida ning võimalikke vigu märgata.»



60 aastat


Radioloogiakliiniku loomisega jõudis lõpule ligi 60-aastane periood, kus ülikoolihaiglal omaette radioloogiakliinikut ei olnud. Radioloogiaprofessor Jüri Haldre juhtimisel tegutses see viimati Tartus aastail 1940–1949.



Dotsent Pilvi Ilves on lõpetanud Tartu Ülikooli lastearstina 1986. aastal, täiendanud end internatuuris anestesioloogia ja intensiivravi alal, läbinud Tartu Ülikooli radioloogia residentuuri ja töötanud radioloogiaspetsialistina Rootsis.



Tema uurimistööd puudutavad peamiselt laste ultraheliuuringuid. Tänavu sügisel asus ta juhtima radioloogiaõpetust Tartu Ülikoolis.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles