Noormehed veerevad väikestel ratastel võitlusse

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Tubin (17), rula
Aleksandr Tubin (17), rula Foto: TPM

«Ema tahtis mulle küm­­nendaks sünnipäevaks kin­­kida tõukeratta, aga isa ütles, et kingime rula,» rääkis 17-aastane Aleksandr Tubin oma rulasõpruse algusest. Täna algaval Simpel Ses­­sionil on ta noorim tartlasest osaleja.




Kümnendat aastat toimuvale ekstreemspordifestivalile läheb Tartust neli noormeest, kaks rulatajat ja kaks BMXi-ratturit.



«Konkurents on päris tihe, sest see on kutsetega, päris niisama sinna võistlema ei pääse,» rääkis rulataja Jarmo Kangro, kes on sellest seltskonnast ainsana Simpel Sessionil seekord päris esimest korda. Võistlustele on tal jäänud minemata peale kutse puudumise ka vigastuste tõttu.



Ekstreemsportlasi jälitavad vigastused on ka üheks põhjuseks, miks rattur Andres Lainevool ei ole enne võistlust piisavalt harjutada saanud. Praeguseks on tal enda sõnul aga vorm võistluskõlblik, korralikku valmistumisaega on olnud 2-3 nädalat.



Kogenud sõitjad


Kõigil tartlastel on harjutamisi piiranud ka asjaolu, et sobiv sisehall sai valmis alles detsembriks ning eelnes pikk külm periood, kui sõitmiseks sobivaid olusid ei olnud.



See-eest on noormeestel üsnagi suur kogemuste pagas. Rattur Ingvar Neumann on sõitnud üle kuue aasta, Tubin seitse, Lainevool üle nelja ja Kangro kuus aastat.


Konkurents on seekord võimas – oma nime kirja pannud rulatajaid on umbes 80, rattureid isegi üle 100. Ja nimed on tuntud, ka maailmatasemel.



Kõige paremini teatakse muidugi rulaäss Ryan Sheck­­lerit, kes noorest east hoolimata on kodumaal Ameerika Ühendriikides saavutanud tõelise superstaari staatuse.



Kuulsused pelutavad


Tubin arvas, et kui kõik hästi läheb ja ta oma selgeks õpitud trikid eeskujulikult ette saab kantud, võiks isegi arvestatava koha saada. Lainevool oli pessimistlikum. «Ega midagi väga head seal loota ei ole, sest kogu paremik on kohal. Kes on olnud parimad igal aastal, on kõik kohal, nii et ikka väga ränk,» arvas rattur.



Ka Kangro oli ennustustega pigem ettevaatlik. «Ei kujuta üldse ette, kohal on ikka päris maailma paremik. Need kutid, kes on 25-aastased, on enamiku elust sõitnud rulaga ja neil on kindlasti parem tase,» arvas Kangro.



Täna kell 10 pääsevad sõitjad halli harjutama ning võistlused algavad homme.



Simpel Session 10


6. ja 7. veebruaril Tallinnas Rocca al Mare suurhallis

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles