Töötute hulk Tartumaal läheneb kaheksale tuhandele

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Graafika: TPM

Aasta esimene kuu pikendas Tartus ja Tartumaal töötute ridu enam kui neljasaja inimese võrra.


Jaanuari viimasel päeval oli töötukassa Tartumaa osakonnas end töötuna kirja pannud 7887 naist ja meest. Kuu alguses oli meil 7425 töötut. Mis juhtus?



«Ei saa öelda, et midagi erilist juhtus,» vastas töötukassa Tartumaa osakonna juhataja Jane Väli. «Jaanuaris töötus alati suureneb. Paljud firmad lõpetavad siis töötajatega töösuhte. Aasta alguses tuleb meile palju ka neid, kes on juba varem töötuks jäänud, aga pole end seni arvele võtnud.»



Üha enam panevad end töötuna kirja ka kutseharidusõppe pooleli jätnud noored. Töötukassal on lähiajal kavas kohtumine Tartu linnavalitsusega, et selliste noorte tuleviku üle nõu pidada. «Praegu tegeldakse meil rohkem hea hariduse ja suuremate oskustega inimeste ehk maksumaksjate tööturule tagasi saamisega,» märkis Jane Väli. «Pooliku haridusega noored on jäänud tähelepanuta.»



Suurematest koondamistest teatas läinud kuul kaks firmat, ütles töötukassa Tartumaa osakonna koondamistele reageerimise meeskonna juht Reet Treial. Ehitusfirma AS K&P Ehitus koondab 16 ning üle Eesti sada inimest koondav AS Eesti Post loobub Tartus ja Tartumaal kümne inimese tööpanusest.



Eelmise aasta 31. jaanuaril on Tartus ja Tartumaal 3292 registreeritud töötut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles