Noortekodu toetuseks ujuti 30 kilomeetrit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Aitame ujudes". Ujumisjärjekorda ootavad Tilsi lastekodu lapsed.
"Aitame ujudes". Ujumisjärjekorda ootavad Tilsi lastekodu lapsed. Foto: Tiia Teppan

Laupäeval peeti Aura keskuses maha kuuetunnine ujumismaraton Tartu Kristliku Noortekodu toetuseks. Lõpptulemusena kogunes noortekodule 33572.- krooni.


Selle raha teenimise nimel pingutasid eelkõige TÜ kehakultuuriteaduskonna II kursuse üliõpilased ja eelkõige idee autor ja initsiaator Janne Pellikka.


50 m kaupa võimalikult palju ujuda aitasid nii Tartu ujumisklubide tippujujad Mihhail Krupnini õpilased ja viimased kaks tundi tegid väga kiireid ujumisi treener Anneli Jaali tugevamad poised eesotsas meie ühe parema ujuja Marko Tiidlaga.


«Ürituse käigus haarasime kaasa ka laupäevaseid Aura Keskuse tavaujujaid, keda lõpuks kogunes hüppepuki taha lausa 36 inimest,» sõnas Aura Keskuse juht ja ürituse indformaator Tiia Teppan. Sellega said nemadki anda oma pisikese panuse heategevuslikule ettevõtmisele. Ning oli neidki, kes tõid kohtunike kätte annetuseks mõeldud summa.


Päeva keskel andsid oma 50 meetri ujumisega toetuse Rocki korvpallur Asko Paade ja treener Toomas Kandimaa, kes olid kaasa võtnud lastele Rocki mängule pileteid. Noortekodu lapsed said Vanemuiselt teatripileteid ja Kontserimajast kontserdipileteid.


«Huvitav kokkusattumus- sellel ajal olid meid külastama tulnud Tilsi Lastekodu lapsed ja nendestki usinamad käisid võistlusrajal «raha teenimas», sest ühe ringi hinnaks olime sponsoritelt kokku saanud 37 krooni,» kiitis Teppan.


Kõige suurema panuse selle ürituse õnnestumisele olid juba eelnevate nõusolekutena andnud ürituse suurtoetajad, kes lubasid iga ujutud 50m eest 10 krooni: Andres Linnas, Antti Moppel, Ago Nigul, 5 krooni iga 50m eest annetas Jüri Värv ning 2 krooni iga 50 meetri eest linnapea Urmas Kruuse. Lisaks nende toetusele oli veel väiksemate summadega aitajaid.


Kokku jõuti 6 tunniga ujuda 605 korda 50 meetrit- seega üle 30 kilomeetri!


Ürituse viimasel tunnil saabusid kohale ka noortekodu lapsed koos kasvatajate ja juhataja Külli Kooliga ja nemad said osa just viimasel tunnil toimunud eriti emotsionaalsest võiduujumisest. Siis lubati rajale ainult kõige kiiremaid ning iga 50 m läbiti ujujate poolt 30-50 sekundiga.


Eestis oli see esmakordne taoline heategevusüritus, mis kindlasti väärib kordamist

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles