Naised vastasid meestele oma lavastusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seitsme näitleja hulgas on «Tiramisus» Carmen Mikiver (esiplaanil).
Seitsme näitleja hulgas on «Tiramisus» Carmen Mikiver (esiplaanil). Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Endla teatri menulavastust «Tiramisu» võiksid mehed võtta naiste hingeelu õpikuna. «Tehes seda lugu, sain kahe kuuga küll naistest palju rohkem teada kui kogu oma eelneva 53 aastaga,» tunnistas lavastaja Enn Keerd.


«Tiramisut» võib pidada naiste vastuseks meestelavastusele «Testosteroon», mis tuli Endlas lavale sügisel 2008.



«Tiramisus» on laval reklaamibüroo, kus töötab seitse naist. Neid kõiki ühendab soov karjääri teha. Peidus pinna all hõõguvad igaühel oma isiklikud ja isesugused probleemid ja igatsused. Neid naisi ühendab ka hirm läbi põruda – nii töös kui eraelus.



«On asju, mida ainult naised teha saavad,» kirjutas Pärnu Postimees pärast esietendust novembris 2008. «Rasestuda, orgasmi teeselda, kleite, kõrgeid kontsi ja stringe kanda, samal ajal telefoniga rääkida, filmi vaadata ja küüsi lakkida ning tõde tundmatuseni moonutada, kogemata seejuures isegi süümepiinu.»



Täna algusega kell 19 saab «Tiramisut» vaadata Vanemuise suures majas. Mängivad Karin Tammaru, Piret Laurimaa, Carmen Mikiver, Ireen Ken­­nik, Kaili Närep, Triin Lepik ja Kaili Viidas.



«Kuigi lavastuse sisu jättis natuke pealiskaudse mulje, pole selle tehnilisele teostusele midagi ette heita,» arvustas Pärnu Postimees. «Kõik naised mõjusid võrdselt veenvalt, kuid võrdsemad võrdsete seas olid Piret Laurimaa täiusliku pealiskaudsuse kehastusena ja tavapärasest natuke teistsuguses rollis Ireen Kennik.»



Näidendi on kirjutanud Joanna Owsianko ning tõlkinud Margus Alver.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles