Parim paar pääseb püünele

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Uhtjärv ja Elis Nikolai kohtusid alles teist korda, kuid pidid juba eeskujulikult koos valssi tantsima. Teiseks vooruks leidis Siim juba ka ülikonna ja kingad.
Siim Uhtjärv ja Elis Nikolai kohtusid alles teist korda, kuid pidid juba eeskujulikult koos valssi tantsima. Teiseks vooruks leidis Siim juba ka ülikonna ja kingad. Foto: Andres Ehrenpreis

«Kuna ma elan internaadis, siis polnud mul ülikonda ja esimesel korral tantsisin sokkides,» muigas Siim Uhtjärv, kes sokkidest hoolimata eelvoorust edasi pääses ja abiturientide saja päeva balli peremeheks valiti.


Siim Uhtjärv sattus konkursile viimasel minutil ja end ette registreerimata, kui kooli huvijuht soovitas kohale minna.

Üsna ootamatult jõudis konkursile ka balli perenaiseks valitud Elis Nikolai, kelle nime pani kirja hoopis koolivend. «Mitte et ma poleks tahtnud konkursil osaleda, aga ma ise oleks arvanud, et mul pole aega,» rääkis krapsakas tüdruk, keda siiski väevõimuga kohale ei toodud. Oma jah-sõna andis ta pärast järelemõtlemist vabatahtlikult.

Nõo reaalgümnaasiumi poiss ja Tartu kommertsgümnaasiumi tüdruk üksteist ei tunne ning neil seisab ees töine kuu, et veebruari lõpus peetaval ballil kõik hästi ja tõrgeteta sujuks. Mõlemad tulid konkursile oma partneriga, kuid žürii otsustas parima tulemuse nimel paarid lahutada.

Rohkelt osalejaid


Elisi sõnul pole ta küll kurb, et ei saanud edasi koos oma partneri Kaarel Sarapiga, kuid keerulisemaks teeb see asja küll. «Oma tuttavaga on lihtsam, sa tead, kuidas ta reageerib ja vastab,» rääkis Elis, kuid ütles, et Siim jättis hea mulje ning kindlasti saavad nad hakkama.

Siimul on aga kahju, et edasi ei pääsenud tema paariline Kerttu Karon, kes soovis konkursil osaleda rohkem kui tema ise.

Konkursi korraldaja, Tamme gümnaasiumi õpetaja ja huvijuht Kersti Aan rääkis, et sel aastal tuli balli õhtujuhtide valimiseks korraldada kaks vooru. Esiteks oli osalejaid ootamatult palju, koguni kuus paari, samas eelmisel aastal oli paare kaks, aasta varem üks.

Teiseks soovis balli kauaaegsetest korraldajatest koosnev žürii üle vaadata heade soovitustega kunstigümnaasiumi noormehe Kristjan Lüüsi, kes ei saanud lõpuks ikkagi kohale tulla ei esimesel ega teisel konkursipäeval.

Kuna teise vooru pääsesid edasi kolm tüdrukut ja kaks poissi ning üks noormeestest tulemata jäi, pidi Siim eelmisel reedel žürii ees läbi tantsitama kõik kolm edasi pääsenud tüdrukut, peale enda partneri ja tulevase balli perenaise ka Stiina Rätsepa Kivilinna gümnaasiumist.

Lumme jäänud esineja


Tantsimine on aga just see, mis Siimu jaoks võistlusel kõige raskem oli. Kuigi tal on balliperemehe kogemus Valga põhikooli ajast, on peotantsuoskused üsna napid, rohkem on ta tegelenud rahvatantsuga. «Aga ma parandan oma tantsuoskust,» andis Siim kindla lubaduse.

Aastaid peotantsu õppinud Elis pidas keerulisemaks hoopis improviseerimist. Nimelt anti noortele teises voorus praktiline ülesanne: kuna balli peaesineja Hendrik Sal-Saller olevat autoga lumme kinni jäänud, tuleb järgmised 15 minutit kuidagi külaliste aega sisustada. Elis lahendas ülesande kavalalt – kuna balli juhid on juba küllalt lobisenud, andis ta jutujärje üle külalistele ja korraldas väikese küsitluse.

Siim ja Elis peavad mõlemad oma suurimaks tugevuseks just julgust esineda ning vaba loomulikku olekut. Kuna ilmselt arvas seda ka žürii, on noored hakkamist täis. «Ma olen kartmatu!» heitis Siim.

Saja päeva ball
• Tartu ja Tartumaa koolide abiturientide ball, mis tähistab sadat päeva kooli lõpuni.
• Tänavu 27. veebruaril algusega kell 19 Vanemuise kontserdimajas.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles