Noored ametimehed lõpetavad kooli

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Täna saab Tartu kutsehariduskeskuses lõputunnistuse 174 noort spetsialisti.


Küsimusele, mida te nüüd oskate, vastasid Päärt Erikson (vasakul) ja Marko Praakli, et tegelikult tuleks küsida, mida nad veel ei oska. Noormehed saavad täna kätte andmetöötluse ja veebidisaini eriala lõputunnistuse ning kahe peale kokku on neil tõepoolest väga vähe asju, mida nad IT-valdkonnast ei tea.



Erikson on ennast arendanud flash-meedias. Praakli peab oma tugevaks küljeks disaini ja programmeerimist. Poistel on plaanis pärast lõpetamist luua oma veebidisainifirma ning hiljem asuda ülikoolis teadmisi ammutama.



Poiste kursusejuhendaja Margit Tennosaar kiitis Eriksoni koostatud tarkvara, mida noormees ise nimetas vabavaraliseks pilditöötlusprogrammiks, mille leiab aadressilt www.zupster.com/wdtc.



Kuna kutsehariduskeskuses kestavad keskkooliõpingud kolm ja pool aastat, on praegu poistel kooliga küll ühel pool, kuid kevadel tuleb sooritada veel riigieksamid.



Täpselt samuti peavad seda tegema ka täna diplomi saavad autotehnikud, kelnerid, elektrikud ja veel seitsme eriala oskustöölised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles