Treffneri direktor: Lukase asemel sekkub koolireformi iibeauk

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer
Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer Foto: Margus Ansu.

Kuuldes haridus- ja teadusministri Tõnis Lukase tänasest otsusest loobuda põhikooli ja gümnaasiumi seadusega lahutamisest, leidis Tartu Hugo Treffneri gümnaasiumi direktor Ott Ojaveer, et poliitikast enam hakkab lähiajal koolivõrku kujundama hoopis kahanev õpilaste arv ning osad gümnaasiumid tõenäoliselt kaovad.


Lukase loobumist kommenteerides tõdes Ojaveer, et suuri reforme ei saa läbi viia, kui kõik on vastu. Samas pidas ta Lukase senist kava vähemalt mõnedes piirkondades igati mõistlikuks.



Olles üks väheseid direktoreid Eestis, kes on juhtinud nii täistsükli kooli kui ka puhtalt gümnaasiumi, leidis Ojaveer, et suuremates linnades ja maakonnakeskustes võiksid siiski mõned suuremad puhtalt gümnaasiumid olla ja seda eelkõige hariduse kvaliteedi pärast.



«Treffneri koolis on meil näiteks viis paralleelklassi ja nii saame pakkuda õpilastele rohkem valikuvõimalusi.» Kuna uus riiklik õppekava eeldab koolidelt ka suurema hulga valikkursuste pakkumist, peab gümnaasium selle võimaluse tagamiseks olema suurem, selgitas direktor.



Ojaveeri arvates peaksid omavalitsused kaaluma isekeskis, milline variant oleks regionaalselt kõige parem. «Kui õpilane läheb pärast põhikooli lõpetamist näiteks Tartusse õppima, siis vaevalt ta enam kodukanti naaseb.» Nii jätaks tugev gümnaasium õpilased paigale ning see oleks kasulik terve Eesti ühtlasele arengule.



Samuti ei saa maapiirkondade inimesi kohustada, et nad oma lapsed linna kooli saadaks. Sellistes kohtades peavad põhikool ja gümnaasium kokku jääma. «Kus kuidas mõistlikum on.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles