Häkkerid viisid rivist välja Tartu Maratoni veebilehe

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selline vaatepilt avanes Tartu Maratoni koduleheküljelt ning täna ka Ehitusfoorumi avalehel.
Selline vaatepilt avanes Tartu Maratoni koduleheküljelt ning täna ka Ehitusfoorumi avalehel. Foto: www.tartumaraton.ee

Läheneva Tartu suusamaratoni eel pakub kindlasti paljudele spordisõpradele huvi maratoni veebilehelt leitav informatsioon. Paraku oli see eilsest kuni täna lõunani raskendatud, sest tõenäoliselt käisid veebilehe kallal häkkerid.


Eile õhtul ja täna hommikul võisid www.tartumaraton.ee veebilehe külastajad näha vaid islamisümboolikat ning kuulata taustaks nutulaulu ühes Araabiamaa keeles.

Klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk tõdes, et täna veebileht tõesti ei töötanud. Mis seal täpselt juhtus, seda Kelk ei teadnud.

«Teenusepakkujat on probleemist teavitatud ning asjaga tegeletakse.»

Tartu Maratoni veebilehte haldava Art Meedia Agency OÜ üks eestvedajaid Raiko Raie kinnitas, et veebileht langes rünnaku alla eile õhtul. Õnneks on veebilehe sisu kõik alles, küll oli aga avalehele kirjutatud üks fail, mis suunas külastajad teistsuguse sisuga leheküljele.

Raie lisas, et väiksemaid rünnakuid on Eesti veebilehtede vastu ka varem toime pandud, kuid seekordne oli üks tõisemaid.

«Enamasti ei pärine sellised rünnakud Euroopast. Seekordne oli tõenäoliselt kusagilt Araabiamaadest.»

Kella poole ühe paiku päeval oli Tartu Maratoni veebiaadressilt leitav taas selle harjumuspärane sisu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles