Kaptenit ootab tünnis keeduvesi

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eilse proovi sissejuhatuseks proovisid Ago Anderson (vasakult), Toomas Saarepera ja Indrek Taalmaa mahutada ennast tünni, mis esietenduse lähenedes muutub mustritega kaetud kuldseks, veidi tahmunud katlaks.
Eilse proovi sissejuhatuseks proovisid Ago Anderson (vasakult), Toomas Saarepera ja Indrek Taalmaa mahutada ennast tünni, mis esietenduse lähenedes muutub mustritega kaetud kuldseks, veidi tahmunud katlaks. Foto: Sille Annuk

Tartu Uues Teatris küpseb lavastus «Kapten Cooki keetmine», mis toob ühtlasi kokku 15 aastat tagasi tegutsenud Paabeli trupi. Kuid mitte täielikult, nagu juhtis tähelepanu autor ja lavastaja Toomas Saarepera.


Lavastuse põhijõud on Paabelist – Kristel Leesmend ja Indrek Taalmaa. Et aga Dan Põldroos kunagisest trupist on surnud, siis tuleb vaatajate ette Ago Anderson, kes kehastab kapten Cooki.



Lavastus keskendub 18. sajandi kapteni ja maadeuurija  James Cooki sattumisele Hawaii saarestikus jumala rolli ja ühtlasi katlasse. Pärismaalaste pealiku osas on Taalmaa, pealiku naine on Leesmend.



Genialistide klubi saal on juba veidi muutunud ja muutub esietenduse lähenedes kunstnik Kristiina Põllu käe all üha enam maaliliseks lõunasaareks. Palmioksad on botaanikaaiast. «Siia tuleb ka ehtne liiv, ehtsad kivid ja tuli,» ütles Taalmaa. «Ja ehtne vesi.»



Tähtis osa on lavastuses muusikal. «Rainer Jancis on etendustes kohal kitarriga, mis on valmistatud aastal 1963, süntesaatori, kahe arvuti ja ühe Rolandiga,» ütles lavastaja. «Tema stuudiod on New Yorgis ja Berliinis, tegemist on maailmatasemel instrumentalistiga, kes teeb igas etenduses täiesti uue muusika.»



«Kapten Cooki keetmise» esietendus on Genialistide klubis 11. veebruaril. Järgmised etendused on 16., 17., 23., ja 25. veebruaril. Aprillis viib Tartu Uus Teater oma uusima lavastuse kolmeks etenduseks Tallinna Von Krahli teatrisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles