Kolkja külaselts püüab uut taliala massidesse meelitada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aeg on vanad tõukekelgud taas kasutusse võtta ning minna Kolkjasse tõukekelgupäevale.
Aeg on vanad tõukekelgud taas kasutusse võtta ning minna Kolkjasse tõukekelgupäevale. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kolkja vast loodud külaselts ja MTÜ Piiri Peal ootavad talispordist lugu pidavaid inimesi Peipsi äärde esimesele rahvusvahelisele tõukekelgupäevale Kolkja Kelk 2010.


Pühapäeval, 7. veebruaril peetava tõukekelgupäeva nael on meeskondlik tõukekelgusõidu teatevõistlus, ütles MTÜ Piiri Peal programmijuht Kairi Villemson.



Rahvasuus Soome kelkudeks kutsutavatel sõiduriistadel võtavad teatevõistlusel omavahel mõõtu Peipsiääre külade, linnade ja valdade ning nende koostööpartnerite, sõprade ja külarahva neljaliikmelised võistkonnad. Selle meeleoluka võistluse ajal tuleb läbi kelgutada kilomeetripikkune võistlusmaa.



Võistluse start ja finiš on rajatava Peipsi külastuskeskuse (Kolkja, Suur 25) juures. Tõukekelgupäev algab kell 11. Pärast paaritunnise võistluse lõppu sõidavad osalejad ning pealtvaatajad tõukekelkudel Kolkja kala- ja sibularestorani, kus kõik osalejad saavad teed, pirukaid ja medali.



Eeskavaga tervitavad tõukekelgupäevast osavõtjaid Kolkja külaseltsi liikmed. Kolkja muuseumi juhataja Anna Portnova räägib vanausuliste vastlatavadest. Vanausulised hakkavad vastlaid ehk maslenitsat pidama tõukekelguvõistlusele järgneval päeval.



Hei, kelgule!


• Kolkjas 7. veebruaril peetavale tõukekelguvõistlusele tuleb võistlejatel endast teada anda reedeks, 29. jaanuariks.



• Osalustasu 50 kr inimese kohta tuleb maksta MTÜ Piiri Peal arveldusarvele 221033439391 (selgituseks Kolkja Kelk ja võistkonna nimi). Medalite ostmiseks ning tee ja pirukate tegemiseks mineva osalustasu eest saab vajadusel kasutada ka tõukekelku.



• Registreerumine tel 5662 9329, 741 2481, kairi.villemson@gmail.com, http://peipsimaa.blogspot.com.



Allikas: MTÜ Piiri Peal

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles