Vastseliina kool tegi lühema päeva

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakaseline hommik Võrumaal. Väimelas näitas termomeeter kell 9 hommikul sellist temperatuuri.
Pakaseline hommik Võrumaal. Väimelas näitas termomeeter kell 9 hommikul sellist temperatuuri. Foto: Mariliis Pintson

Tänahommikuse Eesti kõige külmemas kohas Võrumaal räsis pakane enim Vastseliina kooli, kus alg- ja põhikoolinoored pidasid külmapühi ning ka ligi pooled gümnaasiumiõpilased jätsid kooli tulemata.


«Meil on maapiirkond. Kõik lihtsalt ei pääse liikuma,» kinnitas Vastseliina gümnaasiumi direktor Neeme Lumi. Tema sõnul näitasid temperatuurinäidikud täna hommikul kogu vallas 31 ja isegi 32 miinuskraadi.



Lumi lisas, et algklasside õpilased puudusid täna koolist ning põhikooli osas jõudsid kohale vaid üksikud. Gümnaasiumiastmest tulid kooli umbes pooled.



Kuna õppekavaga edasi minna ei saanud, sest puudujaid oli liiga palju, otsustas kooli juhtkond ka koolipäeva lühendada. Läbi viidi kolm 45-minutilist tundi, seejärel anti õpilastele süüa ja organiseeriti nende kojujõudmine.



«Osad said koju liinibussiga, osadele kutsusime järgi vanemad,» selgitas Lumi. Kel bussi kohe ei läinud, sai koolimajas oodata, sest koolihoone on soe.



Misso kandis mõõdeti hommikul sama krõbedad külmakraadid, ent koolist öeldi, et enamik suuremate klasside õpilastest on koolis. «Peamiselt puuduvad algklasside lapsed, kes ei peagi sellise pakasega kooli minema. Sellest hoolimata olid mõned tulnud,» märkis Misso keskkkooli sekretär Leili kukk.



Koolimaja on Missos soe ning buss toob lapsed kohe kooli juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles