Noor paar elab magalas

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammelinna kaari ühendab Tamme puiestee.
Tammelinna kaari ühendab Tamme puiestee. Foto: TPM

Marko Sirel (22) ja Reela Nigul (23) on elanud Veerikul kolmekorruselises paneelmajas möödunud aasta juuni keskpaigast saati. Seni on selle linnaosa suurte majadega täidetud nurk nende meelest magala.


Varem elas Marko Tähtveres, Reela on aga elanud Tallinnas Lasnamäel ja Mähel.


«Linna piir on siinsamas majade taga,» ütles Marko. «Ega Annelinnaga suurt vahet ei ole, ainult see, et siin on ka väikseid ühekorruselisi maju.»



Veeriku on Reela sõnul anonüümne koht. «Mulle meeldib see, et me saame siin oma korteris elada, tegime remonti ja... Aga kesklinnast on kaugel, tahaks natuke lähemale.»



Marko vaidles vastu. «Kui kesklinna minna, tuleb natuke jalutada, aga see ei võta tükki küljest ära,» ütles ta. «Ma sõidan rattaga, praegu ka, mingi viieteist minutiga jõuan kesklinna.»



Reela sõidab bussiga kooli samuti veerand tundi. Et minna Tartu Kõrgemasse Kunstikooli, sõidab ta Riia mäele ja jalutab Karlovasse. Ta õpib tekstiilikunsti ja läheb veebruarist alates ka rätsepaks õppima. Suvel ootab teda ees praktika Londonis.



«Suvel oli Tähtveres igatahes parem elada kui Veerikul, seal on ju aed kodu ümber,» ütles Marko. «Siin saab ka põhimõtteliselt õue minna, aga ikkagi lähed siit kandist eemale vaba aega veetma.»



Eelmisel suvel käis ta kodunt umbes saja meetri kaugusel korvpalliväljakul mängimas. Plats on Veeriku kooli ees, kusjuures kooli korvpalliväljak on seal lähedal aia taga. Kõigile avatud platsi tabas kuri saatus: keegi purustas kaks korvi. «Ma loodan, et suveks parandatakse ära,» ütles Marko.



Visa spordihallis on Marko käinud mõned korrad koos sõpradega. «Talvel on seal päris külm, väga palju ei köeta. Seal saab mängida sulgpalli ja pingpongi ja on ka jõusaal. Reela on käinud Arenas aeroobikat tegemas ja ujumas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles