Kliinikumi polikliinik saab uue ema ja lapse toa

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Maarjamõisa polikliinik.
Tartu Maarjamõisa polikliinik. Foto: Margus Ansu

Tartu Ülikooli Kliinikumi ravimajas aadressil Puusepa 1a ehk rahvakeeles polikliinikus avatakse 1. veebruaril ema ja lapse tuba.


Ema ja lapse privaatne ruum hakkab paiknema polikliinikumaja esimesel korrusel. Kui Puusepa 1a hoone peauksest sisse tulla, siis leiab selle lähitulevikus paremat kätt kohe lillemüügiplatsi kõrvalt.



«Üles paneme vastavad viidad ja uksele loomulikult sildi,» ütles ülikooli kliinikumi majandusteenistuse direktor Gunnar Oolo. «Varem paiknes selles kohas registratuuri kassaruum.»



Oolo sõnul on seni saanud ema oma imikut toita ja mähkida maja neljandal korrusel perearstide kabinettide lähedal paiknevas koridoritaskus, mis on võõraste silmade eest sirmiga varjatud.



«Aga see on ajutine lahendus ega meeldi meile. Nüüd siis peagi saame emale ja lapsele terve ilusa toa sisustada,» sõnas Oolo. «See on piisavalt suur, nii kaheksa-üheksa ruutu.»



Oolo märkis veel, et ruum on remonditud ja võiks enne veebruarigi juba avatud olla, kuid tellitud tarvikud ei ole kaubapakkujatelt veel kohale jõudnud.



«Loomulikult tulevad sinna toolid ja mähkimislaud, samuti sirm ja hulk vajalikke pisiasju, mis kõik emal ja lapsel selles puhketoas olemise mugavaks teevad,» sõnas Oolo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles