Noored õpivad ise nuppe liigutama

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veebruari lõpus korraldab Tartumaa Noortekogu kohalikele noortele seminari «Sa ei ole hüpiknukk, liiguta ise nuppe!».


Seminarile on oodatud kõik 14–26-aastased Tartumaa noored, mingeid piiranguid ei ole.



«Tahamegi, et meil oleks hästi palju erinevaid inimesi koos,» ütles ürituse korraldusmeeskonna liige Külli Park, kes rääkis, et vahet ei ole, kas kohaletulnu käib põhikoolis või ülikoolis.



Volikogu töö proov


Läbi mängitakse volikogu töö, arutlusele tulevad viis laiemat teemat: noortevägivald, meelemürgid, infolevik, ettevõtlik noor ja keskkonnasäästlikkus.



Noored saavad ise ettepanekuid teha, ürituse teisel päeval hääletatakse, millised tehtud ettepanekutest vastu võtta, millised kõrvale jätta.



Suureks eesmärgiks on, et tulevikus tekiks ka väiksematesse kohtadesse noorte oma volikogud, mis nendesse puutuvate otsuste vastuvõtmisel kaasa räägivad.


Lisaks volikogu töö läbimängimisele korraldatakse ka koolitused. Esialgu on kolm teemat, mille hulgast igaüks valib endale kõige sobivama:  hea juhtimine, meeskonnatöö ja avalik esinemine.



Koolituse läbimine peaks korraldajate arvates kaasa aitama noorte aktiivsemaks muutumisele.



Tuleb järeldiskussioon

Üritusele registreerumine käib seminari blogi kaudu internetiaadressil hypiknukk.blogspot.com. Praegu seal registreerimisankeeti veel üleval ei ole, kuid Pargi sõnul pannakse see sinna lähipäevil. Aega piiratud ei ole, seni kuni on vabu kohti, saab ka oma nime kirja panna.



Selleks, et kõik soovijad hoolimata majanduslikest võimalustest kohale saaksid tulla, on kogu ettevõtmine tasuta.



Märtsis, paar nädalat peale seminari toimub ka järeldiskussioon, kus ühise ümarlaua taha koonduvad seminaril kõige paremini silma paistnud noored, noorsootöötajad, sotsiaaltöötajad, ametnikud ja vallavanemad. «Kõik sellised, kelle võimuses oleks midagi teha ja midagi muuta, et noortel oleks maal parem,» rääkis Park.



Selle kokkusaamise eesmärgiks on kindlustada, et seminaril tehtud asjalikud ettepanekud tõesti kuhugi ka jõuaksid, mitte soiku ei jääks.



Noorteseminar «Sa ei ole hüpiknukk, liiguta ise nuppe!»


• 27. ja 28. veebruaril Tartus


Info ja registreerumine http://hypiknukk.blogspot.com


• Korraldaja Tartumaa Noortekogu


• Seminarile on oodatud 14–26-aastased noored.


• Seminar on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles