Jõgevamaal hukkus reisirongile ette sõitnud autos inimene

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõgevamaal rongile ette sõitnud autos hukkus 1970. aastal sündinud mees.
Jõgevamaal rongile ette sõitnud autos hukkus 1970. aastal sündinud mees. Foto: Politsei

Täna hommikul kella 9.55 ajal toimus Jõgevamaal Kaarepere lähedal raudteeülesõidul Tallinna-Tartu kiirrongi ja sõiduauto kokkupõrge. Üks sõidukis olnud inimene hukkus, teine sai vigastada.


Lõuna prefektuuri pressiesindaja Agu Lalli kinnitusel hukkus sõiduki Volkswagen Passat 1970. aastal sündinud juht. Samuti autos viibinud naine sai vigastada.

Edelaraudtee reisijateveo juhi Margus Kehva sõnul viibis rongis õnnetuse hetkel 50 reisijat ja neli meeskonnaliiget. Keegi rongis viibinud inimestest viga ei saanud.

Kehva lisas, et tegemist on Piibe maanteel asuva automaat-tõkkepuuga reguleeritud ülesõiduga. Õnnetuse järel olid tõkkepuud all. Kas nad ka õnnetuse hetkel all olid, peab selgitama edasine uurimine.

Õnnetuse tõttu hilineb Tallinna-Tartu kiirrong reis number 0010 Tartusse.

Lõuna-Eesti päästekeskuse pressiesindaja Marek Kiik kinnitas, et rongi saabudes asus auto raudteeülesõidukohal. Kokkupõrke järjel lohistas rong masinat aga sadu meetreid Tartu suunas. Rong sai pidama alles Visusti tee raudteeülesõidul ehk enam kui 800 meetrit algsest õnnetuspaigalt eemal. Seal abistati ka kannatanut.

Kiik lisas, et ühe inimese said päästjad kiiresti autost kätte. Teine inimene oli aga päästjate saabudes juba surnud.

Päästjad on praegu sündmuskohalt lahkunud. Edasi uurib asja politsei.

AS Edelaraudtee kvaliteedi- ja ohutusjuht Urmas Lükki kinnitas Tartu Postimehele, et rong õnnetuses suuremat viga ei saanud. «Pidurid töötavad, purunes vaid kiirusmeeriku karp.»

Rong koos reisijatega seisis Kaarepere lähistel kokku tund aega, seejärel jätkas teekonda Tartusse. Lükki lisas, et Tartu depoos vaadatakse rongi vigastused üle, kuid tõenäoliselt saab sama rong juba õhtul Tallinnasse tagasi sõita. Vajadusel võetakse remonttööd ette juba Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles