Nutitelefoni taimemääraja on netipoes number üks

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IPhone.
IPhone. Foto: AP Photo / Scanpix.

«Eesti eFloora. Puud ja põõsad» oli internetipoes App Store tasuliste rakenduste kategoorias eilse päeva müügihitt number üks. Eilse päeva jooksul müüdi ühtekokku 31 rakendust.


App Store'i kasutamiseks on tarvilik muusikaprogramm iTunes, mille veebipoest saab «Eesti eFloora. Puud ja põõsad» rakenduse oma arvutisse, iPhone'i või iPod Touchi laadida.



Tartu Ülikooli teadlased on koostöös rahvusvahelise loodusharidusprojektiga KeyToNature välja töötanud iPhone’ile mõeldud rakenduse «Eesti eFloora», mis aitab tuvastada puid ja põõsaid otse looduses. Praegu saab telefonis määrata ära umbes 140 puud-põõsast.



«Eesti eFloora I. Puud ja põõsad» on esimene omataoline rakendus pihuseadmetele ning saadaval praegu ainult eestikeelsena. Programm pakub iga vaadeldava tunnuse kohta kahte kirjeldust. Mõnekümne valikulangetamise   pärast on õige puu või põõsas leitud. Pärast õige puu või põõsa leidmist on võimalik seda pildistada ning saata see epostiga sõpradele või lisada näiteks Facebooki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles