Korralik talv lõi poodides kelgumüügi lakke

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelk stiilitundlikule lapsele.
Kelk stiilitundlikule lapsele. Foto: Sille Annuk

Viimaste aastatega võrreldes on tänavune talv harukordselt lumerikas ning on sellega soosinud talviste lõbu- ja spordivahendite müüki.


Seda võib näha nii spordipoodides, kus ostjad pikas rivis oma järjekorda ootavad, kui ka supermarketites, kust mõni klient Salvo kelke terve hunniku korraga kaasa võtab.



Juku Mänguasjakeskuse müüja Liana Asula ütles, et praegu on neil täiesti ära ostetud beebikelgud, aga selle põhjustas ilmselt nende odav hind.



Kõige populaarsemad on aga lihtsad kelgud, mille ainsaks «lisaväärtuseks» on pidurid. Riiulisse on kauemaks seisma jäänud vaid kallimad ja keerulisemad, neid ostetakse üsna harva.



Eelmise aastaga Asula võrrelda ei osanud, kuid arvas, et müüdud on kindlasti rohkem, sest on juhtunud ka seda, et riiulid on kelkudest täiesti tühjaks tehtud.



Kogu aeg puudu


Sellel hooajal on Maxima müünud Eestis umbes 8000 kelku, neist tuhatkond Tartus. Eelmise aastaga võrreldes on kelke ostetud umbes kolmandiku võrra rohkem.



Maxima avalike suhete juht Erkki Erilaid rääkis, et praegu on kelgud ülikuum kaup – kui need kauplusesse müüki tulevad, siis ostetakse kohe kõik ka ära.



Kõige populaarsemad on olnud need kelgud, mida on müüdud kampaaniahinnaga, ehk siis kõige tavalisemad piduritega sõiduvahendid.



Erilaiu sõnul on kelgumüük üsna riskantne äri – kui lund on, siis kelke ostetakse, aga kui ei ole, siis jäävad need müüjale lihtsalt kätte. Seega oli kelkude arv ostulepingutes talvele vastu minnes üsna väike ja praegu sõltutakse sellest, kui palju tarnijad suudavad saata.


Kauplus loodab, et soovijaid jätkub ehk märtsini ja sellega arvestades on kelke tellitud veel hulganisti.



Müüdud poole rohkem


Umbes sama palju kui Maxima on Tartus kelke müünud ka Konsum. Tartu Tarbijate Kooperatiivi turundusdirektor Kaire Krevaldi sõnul hakkas sellel hooajal kelgumüük küll hiljem, kuid sellele vaatamata on aastataguse ajaga võrreldes kelke ja liulaudu müüdud juba poole rohkem.



Müüdud liuvahendid on oma populaarsuselt üsna võrdsed. Krevaldi andmetel moodustavad umbes kolmandiku kõige tavalisemad Salvo kelgud, teise kolmandiku piduritega kelgud ja kolmanda liulauad.



Kuigi suur nõudlus tuli üsna ootamatult, on Krevaldi sõnul üritatud tarnijatega koostööd teha ja kogust suurendada. «Praegu peaksid kelgud meie kauplustes olemas olema ning lisa on veelgi juurde tellitud,» arvas Krevald.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles