Vanemuine toob Evita loo ka koju

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige rohkem on nüüdses «Evita» lavastuses vaatajate ees lauljad Maarja-Liis Ilus ja Vaiko Eplik.
Kõige rohkem on nüüdses «Evita» lavastuses vaatajate ees lauljad Maarja-Liis Ilus ja Vaiko Eplik. Foto: Liis Treimann

Rängalt alt läksid need muusikahuvilised, kes lootsid osta muusikali «Evita» pääsmed siis, kui selle lavastuse etendused ükskord Tartusse tulevad.


Solarise keskuses Tallinnas novembri lõpus esietendunud «Evita» jõuab esimest korda Vanemuise suures majas lavale eeloleval laupäeval. Kuni maikuuni on kavas seitse etendust, mis pressiesindaja teatel on kõik välja müüdud. «Evita» sügiseste etenduste piletid jõuavad müüki veebruaris.



Andrew Lloyd Webberi ja Tim Rice’i «Evitas» kehastab Eva Peroni ehk Evitat laulja Maarja-Liis Ilus, teistes tähtsamates osades astuvad vaatajate ette näitlejad Marko Matvere ja Aivar Tommingas ning lauljad Vaiko Eplik ja Anna Põldvee.



«Evita» lavastas Georg Malvius Rootsist. Solarises esietendunud muusikal erineb tublisti Tartu raeplatsil seitse aastat tagasi Vanemuise mängitud lavastusest. Nüüdne tugineb sellele «Evitale», mille Malvius tõi eelmisel aastal lavale Soomes Turu Rootsi Teatris.



Vanemuise suure maja lava on mõnevõrra kitsam ja lavaauk madalam kui Solarises. Lavastusala juhi Lui Läätse jutu järgi ei ole erinevused siiski nii suured, et peaks midagi vaatajatele silmaga nähtavat ümber tegema.



Küll on aga tarvis Vanemuise lavale kulisside vahele püstitada garderoobikabiinid, milles peaosalised saaksid omaette kostüüme vahetada. Neid on palju ja vahetamine peab käima väga kiiresti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles