Purjus alaealine neiu tegi võõra mobiiliga häirekeskusele valeväljakutseid

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekti tulemusena lüheneb aeg, mis kulub hädaabikõne vastuvõtmisele, selle töötlemisele ja info edastamisele abiosutajale.
Projekti tulemusena lüheneb aeg, mis kulub hädaabikõne vastuvõtmisele, selle töötlemisele ja info edastamisele abiosutajale. Foto: Margus Ansu.

Tartus tegi joobes 17-aastane neiu häirekeskusesse ja politsei juhtimiskeskusesse kolm eksitavat valeväljakutset.

Esimeses kõnes teatas neiu, et väike laps on endale midagi kurku tõmmanud ja ei saa hingata. Teises kõnes teatas ta põlevast majast ning politseile helistades omakorda purjus mehest, kes väikest last ahistab, vahendas Reporter.ee videolõik.

Politsei juhtimiskeskus ja häirekeskus tegid omavahel koostööd ning tuvastasid, et valeväljakutsed tehti ühelt ja samalt numbrilt.

«Politseipatrull võttis ühendust kohalike inimestega, selgitati välja ka telefoninumber, kust kõned tehti ning numbri omanik oskas täpsemalt öelda, kes võis tema telefonilt kõned teha,» kirjeldas Lõuna PP juhtimiskeskuse juht Madis Soekarusk tööprotsessi.

Mõne aja pärast oli politseipatrull 17-aastase neiu ukse taga ning tema vastu algatati väärteomenetlus, kuna alaealine oli alkoholijoobes ning kriminaalmenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb eritalituste valeväljakutsumist.

«Karistuseks selle teo eest võib määrata kuni 18 000 krooni rahatrahvi või määrata aresti,» rääkis Soekarusk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles