SAS lennutab ka Tartust maailma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skandinaavia lennufirma SAS logo
Skandinaavia lennufirma SAS logo Foto: UPPA/SCANPIX

Skandinaavia lennufirma SAS pakub koostöös Estonian Airiga lennuvõimalusi algusega Tartust mitmekümnesse sihtkohta maailmas, ehkki on seda seni vähe välja reklaaminud.


«Jah, selline võimalus on olnud tükk aega, aga me ei ole seda eriti reklaaminud,» ütles SASi Eesti  piirkonna juht Katrin Luhaäär ning selgitas, et võimalus pakkuda lende algusega Tartust tekkis siis, kui Estonian Air hakkas lendama Tartust Stockholmi eelmise aasta suvel.



Koostöö avab maailma


SAS ise Luhaääre sõnul Tartust ei lenda, kuid koostöös Estonian Airiga laseb SAS lennutada reisijad Tartust Stockholmi ning viib nad sealt edasi juba teistesse riikidesse Euroopas ning Ameerikas. Reisijale tähendab see võimalust osta pilet algusega Tartust otse sihtkohta, olgu selleks siis Brüssel, Pariis või New York. 



Vahepeal tuleb teha küll vahemaandumine Stockholmis ja lennukit vahetada, kuid pagasi saab otse sihtriiki ära saata, ehkki esialgu istub inimene Estonian Airi lennukisse ja hiljem jätkab lendu SASiga.



«Tartu on ju suur ülikoolilinn, kust on olulisel hulgal reisijaid lendamas. Loomulikult oleme me neist huvitatud,» lausus SASi piirkonna juht Luhaäär.



Praegu on Luhaääre sõnul käimas ka sooduskampaania lendudele algusega Tartust. Üheksasse SASi sihtkohta saab lennata kampaaniahinnaga ning ülejäänud ligi paarikümnesse sihtkohta, mida SAS pakub, kehtib tavahind.



Lennuvõimalus jääb


Kampaaniahinnad saavad läbi jaanuari lõpus, kuid võimalus lennata Tartust SASi sihtkohtadesse maailmas jääb Luhaääre kinnitusel edaspidigi alles. 



Estonian Airi PR-direktori Ilona Eskelineni sõnul on eestlased pikka aega teinud SASiga tihedalt koostööd. On ju Skandinaavia lennufirma ka Estonian Airi üks omanikke, märkis ta.



Kui suur osa Tartust reisi alustanutest lendab Stockholmi selleks, et Rootsi jääda, ja kui paljud kasutavad Stockholmi edasi lendamiseks, on Eskelineni sõnul keeruline öelda, sest inimene võib osta ka ükshaaval piletid Tartust Stockholmi ja sealt edasi.



Estonian Airi endaga jätkab Stockholmist edasilendu Eske­­lineni sõnul umbes neljandik Tartust startinud reisijatest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles