Suuremad tartlased ehitasid väiksematele lumelinna

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ohtralt liumägesid, käike ja treppe uuristasid Tartu koolide vanemate klasside õpilased reedel linna keskväljakule kuhjatud lumevaaludesse. Olgugi et nende kätetöö oli mõeldud eelkõige väiksematele lastele, proovisid nad ise kõik nõlvad järele, et liuglemissuund pisemate saabumise ajaks ikka paigas oleks.


Lumelinna on erinevatel aegadel varemgi Tartu raekoja platsile ehitatud, kuid mitte alati ei ole töö olnud sedavõrd süsteemne ja eesmärgile suunitletud.



Kokku 19 kümneliikmelist võistkonda panid oma oskused maksma kuue tunni jooksul. Labidate, saagide, käte ja jalgade abiga valmistatud kergestisulavatele objektidele tuli ära märkida ka kooli nimi.



Töö lõppeb õhtul kell 17 ning kohe pärast valmimist valib žürii võitja.



Eeloleva kahe nädala jooksul saavad ka linnakodanikud internetis Tartu veebilehel hääletada oma lemmikatraktsiooni poolt. Lumelinn ise jääb avatuks kuni lume sulamiseni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles