Mõrtsukas kustutas memme eluküünla kirvega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Tartu valla Metsanuka küla elanikud tunnevad end kõhedalt. Seni tabamata mõrvar tappis kirvega tõenäoliselt ööl vastu teisipäeva üksi elanud vanema naise.


Metsade keskel naabritest kaugel asuva väikese kollase maja juures valitseb vaikus. Hoone ees linnumaja ümbruses lendlevad rahutult mõned tihased. Juba mitu päeva ei ole keegi neile süüa toonud.



Majas elanud 72-aastane Virve Simmulmann ei suhelnud külarahvaga küll iga päev, kuid sooja südame ja heatahtliku loomuga naise juurest astuti sageli läbi. Viimati nägi üks külas elav mees teda elusana esmaspäeva päeval.



Teisipäeval tuli naist vaatama teine naabrimees. Elutut keha nähes oli tema see, kes naise nooremale vennale helistas. Naabri sõnul lebas naine maas, esialgu ei kahtlustatud vägivalda.



Naise vanem vend Lembit Simmulmann sai õe surmast teada nooremalt vennalt Reinult.



Kohapeal avanenud vaatepilt oli jube. «Helistasime kohe politseisse ja kiirabisse,» rääkis Lembit Simmulmann. Peagi kohale jõudnud kiirabitöötajad ütlesid aga, et loomuliku surmaga ei ole siin tegemist. Edasi võtsid asja üle saabunud kriminaalpolitseinikud.



Hiljem sai vend kohtuarsti tõendi, kus seisis, et surma põhjustasid raievahendiga lüües tekkinud lahtised koljuluumurrud. «Löödi kirvega,» selgitas šokeeritud vend. Taparelva viisid kriminalistid endaga kaasa.



Simmulmanni sõnul otsiti ilmselt raha, sest majas valitses suur segadus ning asjad olid kappidest-riiulitelt põrandale tõmmatud. Üllataval kombel oli aga ära viidud kogu söögikraam.



«Külmikust ja sügavkülmast viidi liha, vorsti ja toorhoidiseid. Isegi leib viidi minema. Samas seina ääres seisnud viinapudelit nad ilmselt ei himustanud,» kirjeldas Simmulmann ning oletas, et kurjategijaid võis olla rohkem kui üks. Õde oli teinud potitäie suppi. Sedagi oli söödud.



Varem metsavahina töötanud Virve Simmulmann oli venna sõnul igati ontlik inimene, kelle kodu oli alati korras. Kellega õde viimasel ajal rohkem suhtles, mees ei tea.



Naine elas teeäärses tares üksinda ja kasvatas lambaid. Venna sõnul on üks ettevõte lubanud villakandjad ära osta. Mis saab kodutalust, ei ole sugulased otsustanud.



Kes võis veretöö toime panna, ei ole esialgu teada, puuduvad ka kahtlustatavad. Kriminaalasja uurimist juhtiva Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Marko Uibu kinnitas eile, et mõrva tõttu on alustatud mitmeid ekspertiise, mis peaksid andma nii ohvri täpse surmaaja kui viima lähemale ka kuriteo toime pannud isikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles