Lugeja kiri: džiibijuhile, kes suusaraja segi sõitis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tean, et selle loo ajalehte saatmine on arvatavasti mõttetu, sest inimene, kes ööl vastu 26. detsembrit sõitis džiibiga mööda dendropargi suusaradu, ei loe tõenäoliselt ajalehti, ent üritan siiski oma sõnumi selle või temaga lävivate inimesteni viia.


Niisiis, armas motospordi-huviline, püüan sulle arusaadavate võrdluste abil selgitada, mida sa tegid. Kõige rohkem 15 minutit sinu rõõmu rallida mööda suusaradu ei võimalda sadadel suusasõpradel mitu nädalat, aga sõltuvalt ilmast võib-olla ka kauem normaalselt oma meelisspordialaga tegelda. Analoog automeeste maailmast võiks olla näiteks see, kui mingi õnnetu inimene torkaks öösel läbi saja auto kummid.



Mõtle, mis tunne sul oleks, kui sinu džiibi neli rehvi oleks ühel hommikul läbi susatud. Suskaja sai 10 sekundit tegutsemislusti ja pooleminutise adrenaliinisüsti sündmuskohalt lahkudes, aga sina saad päev otsa rehvivahetust orgunnida ja lisaks veel päevake-paar tööd teha, et rahakahju tasa teenida. Nägin jäise raja ja sinu sissesõidetud rööbaste koosmõjul mitmeid harrastajaid poole laskumise peal siruli lendamas ja see teeb sinu teo juba võrreldavaks džiibi pidurivoolikute läbilõikamisega pättide poolt.



Oletame, et sa loed neid näiteid, saad neist aru ning sus tekib kahetsustunne ja soov oma tegu heastada.



Mina soovitan võtta ühendust Tartu Suusaklubi esindajatega (www.suusaklubi.ee) – nad loodetavasti leiavad võimaluse, kuidas saad kahju hüvitada.



Näiteks võiks sinu džiibi taha rakendada rajamasina, millega saaksid maapiirkondades elektriliinide alla klassikaradasid sisse vedada – Soomes on seesugune praktika väga levinud. Sina saaksid maastikul oma masinat proovile panna ja koolilapsed klassikalist suusatehnikat harjutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles