Lumine linn linnas

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumememm.
Lumememm. Foto: Elmo Riig / Sakala

Homme kerkib Tartu raeplatsile lumelinn, kuhu vanemad kooliõpilased ehitavad pisikestele liumäe ja teisi vahvaid atraktsioone. Lumelinn jääb alles sula saabumiseni.


Lumelinna ehitamise usaldab linn kuni kümneliikmeliste võistkondade hoolde. Arhitektuuri- ja ehitusosakonna juhataja Karin Raid ütles, et registreerinud on ennast 17 võistkonda, neist viimased panid nimed kirja alles eile.



Noorte ehitajate ülesanne ei ole lihtne: Raekoja platsile kuhjatud lumest tuleb meisterdada suured atraktsioonid, mida saaks kasutada, mis sinna sobiks ja mida ka ilus vaadata oleks.



Piki platsi kuhjatakse kaks lumevaalu, iga võistkond saab sealt ühe kujundatava lõigu. Küüni tänava poolsele hunnikule tuleb kindlasti teha pikk liumägi.



Aega on selleks kuus tundi, töö lõpetatakse õhtul kell 17. Ehitajatele jagatakse ka auhindu, kohe pärast valmimist valib žürii võitja. Järgmise kahe nädala jooksul saavad ka linnakodanikud internetis Tartu linna kodulehel hääletada oma lemmikatraktsiooni poolt. Muidugi pärast seda, kui need kõik on järele proovitud ja üle vaadatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles