Airport Shuttle tuleb koju järele

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennujaama bussi juht Vahur Voot oli juba eile valmis reisijaid sõidutama. Kas lennuk uduse ilmaga Riiast Tartusse tuli, ei olnud ajalehe trükkimineku ajaks teada.
Lennujaama bussi juht Vahur Voot oli juba eile valmis reisijaid sõidutama. Kas lennuk uduse ilmaga Riiast Tartusse tuli, ei olnud ajalehe trükkimineku ajaks teada. Foto: Sille Annuk

Tartu lennujaama ees seisis eile Mercedese väikebuss kirjaga Airport Shuttle. Maakeeli tähendab see lennujaama bussi, mis sõidutab reisijaid Tartu ja Ülenurme vahet.


«Oleme õhtul Riia lennukil vastas,» kinnitas eile OÜ Tartaline lennujaama bussi rooli keeranud bussijuht Vahur Voot. «Aga ei tea veel, kas ka sõitjaid tuleb, sest udu on üsna kahtlane.»



Tegelikult tegi see buss esimese sõidu lennujaama juurde juba teisipäeval. Paraku reisijaid ei tulnud – udu oli tol õhtul nii paks, et Riiast lennuk Tartusse ei lennanud.


See äpardus lennujaama bussi käivitanud OÜ Tartaline juhti Mart Mandelit rivist välja ei löö. «Palju seda udu ikka jagub,» naeris ta. «Kui lennukid sõidavad, sõidame ka meie.»



Airport Shuttle´il on Tartus peatus Annelinna keskuse ja kaubamaja juures. Aga see ei tähenda, et lennukile minekuks tuleb kohvriga peatusse kõmpida. «Meie buss on niinimetatud pooltakso,» selgitas Mandel.



Mugavus on piletihinnas


See tähendab, et kui inimene soovib bussi peale tulla hotellist või kodust, on vaja vähemalt päev varem helistada ja oma soovist teada anda. Siis lepib bussijuht sõitjaga kokku, mis kell buss trepis ootab. «Saame oma graafikut alati sättida selliselt, et kõigil on hea,» kinnitas Mandel. Pileti hind koju järele tuleku või lennureisilt tulles kodutreppi sõidutamisest ei muutu.



«Selles lennujaama bussi mõte ongi, et see võtab inimese peale ka hotellist või kodust,» ütles Tartu abilinnapea Margus Hanson. Lennujaama bussi sõitma panemise taga ongi linnavalitsus: mullu oktoobris andis Hanson ajalehes teada, et otsitakse selle teenuse osutajat.



Huvilisi oli kaks. Tartaline poolt rääkis Hansoni sõnul asjaolu, et firma on suvest saadik Tartu ja Ülenurme vahet sõidutanud Barclay hotellis ööbivaid AirBalticu lendureid. Lisaks on ettevõte ülikoolilinnas ligi kümme aastat invataksoga sõidutanud puuetega inimesi.



Tartu toetab


Lennujaama bussi käivitamise ajal ehk esimesel paaril-kolmel kuul toetab Tartu linnavalitsus ettevõtmist saja krooniga reisi kohta. «Siis peaks liin end juba ise ära tasuma,» märkis Hanson.



Praegu sõidab lennujaama buss Tartu ja Ülenurme vahet 22 korda nädalas: seitse korda läheb lennuk hommikul Riiga ja teist sama palju kordi tuleb see õhtul sealt tagasi ning neli korda lendab lennuk Stockholmi ja sealt tagasi. «Kevade poole tuleb tööd kindlasti juurde, siis hakkavad lennukid jälle sagedamini sõitma,» ütles Mandel.



Aasta vanasse lennujaama bussi mahub 15 sõitjat ja nende kohvrid-kotid. Lennujaamas ootab buss saabuvaid reisijaid vähemalt 20 minutit, aga kui tarvis, siis ka kauem. «Kui lennuk hilineb, siis me enne selle saabumist minema ei sõida nagu tavaline kindlate väljumisaegadega liinibuss,» toonitas Mandel. «Ootame alati kõik sõita soovijad ära.»



Airport Shuttle


• artu ja Ülenurme lennuvälja vahet sõidutab reisijaid OÜ Tartaline väikebuss Airport Shuttle.


• Bussi peale saab minna Annelinna keskuse ja kaubamaja juures tähistatud peatusest.


• Pilet maksab 40 krooni, tasuda saab sularaha ja pangakaardiga.


• Airport Shuttle ootab Annelinna keskuse juures tund ja 40 min enne lennuki väljumist. Näiteks hommikul kl 9 Riiga sõitva lennuki reisijaid ootab buss seal kl 7.20 ja kaubamaja juures 7.40.


• Kes tahab bussi endale koju järele tellida, peab sellest soovist teatama tel 505 4342.


Allikas: OÜ Tartaline

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles