Isevärki komisjonikauplus pakub vahetusteenust

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Pauts näitab oma äris müügil olevat naiste talvejopet, mis enne, kui omanik sellest tüdines, käis seljas kolm korda, ning valgeid meestekingi, mille omanik sõitis hiljuti Austraaliasse.
Annika Pauts näitab oma äris müügil olevat naiste talvejopet, mis enne, kui omanik sellest tüdines, käis seljas kolm korda, ning valgeid meestekingi, mille omanik sõitis hiljuti Austraaliasse. Foto: Sille Annuk

«Kõik algas mu enda peast,» ütleb ettevõtlust õppinud 28-aastane Annika Pauts, kes on Tartus avanud vahetusteenusega komisjonikaupluse Bemmy. «Mulle lihtsalt ei meeldi šopata!»


Annika Pauts lõi äri, mis on segu komisjoni- ja internetikauplusest ning pakub peale ostmise ja müümise ka vahetusvõimalust.



Ettevõtja usub, et maailmas on küllalt inimesi, kes selle asemel, et ostukeskustes jalataldu kulutada, löövad parema meelega lahti mõne tuttava kaupa pakkuva veebilehe ja uurivad, mis seal uudist.



Ühe viid, teise tood


Annika Pauts internetist otse kaupa ei müü. Kui inimesele virtuaalsest kataloogist mingi ese meeldima hakkab, saab ta seda aadressil Riia 24 asuva maja kolmanda korruse kontorisse proovima minna, et siis kohapeal otsustada, kas osta või mitte.



Sel inimesel, kes aga ise kauba müüki toob, võib avaneda võimalus valida endale komisjonikauplusesse toodud kauba väärtuses mõni muu sobiv ese – ja raha vaja ei lähegi.



«Toote siia näiteks ühe rõivaeseme ja võite kohe valida mõne eseme siit vastu,» selgitab Annika Pauts. «Või leiate kaupluse kodulehelt sobiva eseme, mille ostmiseks teil raha parasjagu napib. Siis vaatate aga koduses rõivakapis ringi ja leiate sealt mõne korraliku rõivaeseme, mida ise enam ei vaja.»



Bemmy veebikodus aadressil www.bemmy.ee näeb juba praegu mitmesuguseid nais-


te-, meeste- ja lasterõivaid ning jalatseid. Iga eseme puhul otsustab Annika Pauts eraldi, millele ta vahetusõiguse annab. Müügil on ainult väga kvaliteetne ja vähe kasutatud või täiesti uus kaup.



Ettevõtja tunnistab, et kõik on alles algusjärgus ning esialgu on talle kaupa toonud vaid sõbrad ja tuttavad. Ostjaid on veel vähe.



Tema sõbranna Lii Kunnus usub aga väga niisugusesse äriideesse. «Internetis kauba valimine on palju aegasäästvam kui kaubamajas tundide ja närvide kulutamine,» sõnab ta. «Ka võib vahetusvõimalus nüüdsel raskel ajal paljudele hästi sobida.»



Tund aega kantud kingad


Lii Kunnus ise viis Bem­­mysse müüki lapse kombinesooni, mille ta ostis oma eelmisel kevadel sündinud beebile. Ilmad läksid kohe soojaks ja laps sai selles olla vaid korra. 400-kroonine kombekas maksab nüüd 300.



Ka viis ta müüki oma valged kingad, mis olid tal jalas abielu registreerimisel ning mida ta on kandnud vaid tund aega. Annika Pautsi komisjonipoest saab need praegu kätte 150 kooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles