Kas Pühajärve kalapidu korraldavad uued tegijad?

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladislav Koržets.
Vladislav Koržets. Foto: Sille Annuk.

Kas on tõsi, et tänavuse Pühajärve õngitsemisvõistluse korraldamine on antud uutele tegijatele, keda ühendab MTÜ Koos Kalale?


Risto Vuorinen

Pühajärve kalapeo algataja:

Ma olen Pühajärve kalapidu korraldanud juba 12 aastat – piisavalt pikk aeg seda üksi ühe firma nime all teha.

Kas peamise korraldaja positsiooni loovutamise taga on veel midagi?


Mul on ju ka teisi töid teha. Viimased 12 aastat on alati aasta algusest läinud kaks-kolm kuud täiega Kuldkalale, kus mängus on suured rahad ja suur risk. Tahan tulevikus veeta aasta algust rahulikumalt. Ma teen ka pidevalt Soome kanalitele uudiseid ja reportaaže Eesti elust. Nüüd olin paar kuud aasta lõpust Aasias ja panen sellest kokku filme.

Mis on MTÜ Koos Kalale?


Koos Kalale on kalastust harrastusena propageeriv mittetulundusühing, mida juhib Vladislav Koržets.

Alati on niimoodi, et kui on kambas sobilikke inimesi, areneb üritus edasi. Me oleme leppinud kokku, et ka mina olen kambas korraldamas, aga põhiline osa on ekspertidel, kellel on paremad suhted kalastuse ja kalameestega kui minul. Ma ei ole tõsine kalamees kunagi olnud.

Millal on seekord Pühajärve kalapidu ja kui suured on suuremad muudatused reeglites?


Kalapidu on 13. veebruaril. Seni võistlesime märgistatud kalade püüdmises, nüüd hakatakse püüdma kõige suuremat ahvenat. Kalu enam ei märgistata. Kõikidest muudatustest saab lugeda uute korraldajate nime all tehtud ja eile avatud veebilehel www.kuldkala.ee.

Seal on kirjas, et võitja saab auhinna Eesti kroonides, «mille suuruseks on tema poolt püütud ahvena kaalule vastava kullakoguse maksumus». Kas ongi nii?


Jah. Vaatame kulla päevahinna, anname raha kätte ja kogu lugu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles