Descartes´i gymnase sai valmis

Elina Randoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Descartes´i lütseumis õppivad väikesed klubi Janika võimlejad rullisid lahti vaiba.
Descartes´i lütseumis õppivad väikesed klubi Janika võimlejad rullisid lahti vaiba. Foto: Sille Annuk

Täna on esimene päev, kui Descartes´i lütseumi õpilased saavad oma 2,1 miljoni kroonise remondikuuri läbinud võimlat taas kasutada.


Võimla ehk prantsuse keeles gymnase´i uut nägu ja tegu tähistati eile piduliku avamisega, kus peale kohustuslike kõnede olid ka väikeste võimlejate etteasted ja peeti maha korvpallimatš. Õpilased ise ei ole uhiuut spordisaali veel vaadata-proovida saanud, see võimalus antakse kõigile täna.



Kaua remondi ootel


Lütseumi direktori Jaan Reinsoni sõnul ei ole võimlas midagi erilist, tegemist on lihtsalt väga hea uue võimlaga. Alates kooli avamisest 1982. aastal oli spordisaalis tehtud vaid väiksemaid hädapäraseid töid ning aastatega oli olukord juba üsna nutuseks muutunud.



Kõige olulisemaks peab Reinson korrastatud katust. «Varem jooksid sademevee äravoolutorud lahtiselt läbi ruumi ja suuremate sadudega lekkisid,» kirjeldas direktor. «Nüüd katus peab, on soojustatud, varem oli võimla talvisel ajal ikka suhteliselt külm.»



Remont saalis algas mullu augustis. Vahepeal toimusid kehalise kasvatuse tunnid aulas, keldris sportimiseks kohandatud ruumides ja  A. Le Coqi spordimajas, kus niikuinii üüriti ruume vanematele õpilastele.



Palju veel teha


Nüüd on koolil võimalik aga ise uhiuut võimlat välja üürida. Direktori sõnul kasutavad ruumi põhiliselt küll oma kooli õpilased, aga läbirääkimised käivad ja ilmselt hakkab ruumi kasutama ka võimlemisklubi Janika, kellega on aastaid koostööd tehtud.



Sellel aastal on suuri töid tehtud ka teiste koolide sportimisvõimaluste parandamiseks. Näiteks sai Tamme gümnaasium uue kunstmuruga spordiplatsi, vene lütseumis remonditi peale võimla ka riietus- ja duširuumid, kutsehariduskeskuses vahetati spordisaali põrand ning uuendati valgustust ja ventilatsioonisüsteemi.



Samas on koolides veel  hulk töid ootamas. Näiteks Descartes´i lütseumis jäid seekord värskendustest puutumata riietus- ja abiruumid. Rein-soni sõnul oli duširuumides põhjalik remont 2003–2004, kuid riietusruumidele kuluks värskendus hädasti ära.



Direktor lootis, et maja remont võiks jätkuda 2011. aastal, seni aga üritatakse praeguste võimalustega läbi saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles