Koolitulistamisega ähvardanud poiss naasis koolipinki

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseilintidega piiratud koolitulistamise ähvarduse saanud Tartu Kommertsgümnaasium.
Politseilintidega piiratud koolitulistamise ähvarduse saanud Tartu Kommertsgümnaasium. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu Kommertsgümnaasiumit koolitulistamisega ähvardanud 18-aastasele Janisele mõistis kohus eile karistuseks ühe kuu ja 18 päeva pikkuse šokivangistusse. Mõistetud šokivangistuse kandis varem kriminaalkorras karistamata noormees ära eelmise aasta 25. novembrist kuni eilseni eelvangistuses viibides ning täna istus noormees taas koolipingis.

«Ta oli koolis juba täna ja nüüd sõltub see kõik temast, meie poolt mingeid takistusi ei ole,» rääkis Descartes'i Lütseumi direktor Jaan Reinson Reporter.ee-le. Reinson ei osanud öelda, kuidas klassikaaslased Janise vastu võtsid.

Lõuna ringkonnaprokurör Marge Püss kinnitas, et Janise kooli naasmine on teistele õpilastele ohutu.

«Kindlasti ei oleks me lasknud isikut vabadusse, kui tegemist oleks vähegi potentsiaalselt ohtliku isikuga,» märkis Püss.

Haridusminister Tõnis Lukase sõnul olid juba enne seda juhtumit vastavasisulised instruktsioonid valmis ja kasutuses, kuidas sellises olukorras käituda.

«See noormees ei ole Eesti riigis midagi täiendavalt liikuma pannud. Pigem ma loodan, et tema peas liigub miski lõpuks ometi ja ta saab aru, millise sigaduse ta on teinud,» ütles haridusminister. «Üks inimene lubab teise maha tappa - samasugused noored inimesed - ja näeb selle kallal veel vaeva ka, et see ähvardus oleks eriti jõuline, siis temal ikkagi peas midagi logiseb ja need mutrid tuleb kinni keerata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles