Külm viib purjutajad kainenema

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laekvere inimesed on mures avalikus kohas alkoholi pruukimise pärast.  Pilt on illustratiivne.
Laekvere inimesed on mures avalikus kohas alkoholi pruukimise pärast. Pilt on illustratiivne. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval toimetas politsei Tartumaal kainenema kaheksa inimest. Terve Lõuna-Eesti peale vajas alkoholiuimast turgutamist 14 purjutajat. Päev varem vajas Lõuna-Eestis kainestusmaja teenust 21 inimest.


Lõuna politseiprefektuuri kommunikatsioonibüroo juhtivspetsialisti Kristina Kostina sõnul on pooltest kainenema toimetatutest teada andnud kaaskodanikud.



«Näiteks 9. jaanuaril sai politsei väljakutse Põlvamaalt, kus bussipeatuses oli märgatud lamamas inimest,» rääkis Kostina. Kohale sõitnud patrull leidis sealt magava alkoholijoobes naise, kes tuli toimetada kainenema. Teise osa purjutajaid on üles korjanud tänavatel patrullivad politseinikud.



Kostina pidas suure purjutajate hulga üheks põhjuseks palgapäevi, mis toovad kuu alguses kainestusmajja tavalisest enam napsutanud kodanikke. Kuna kuu hakkab aga keskpaika jõudma, ei tohiks see enam väga suurt mõju avaldada. Teise põhjusena märkis Kostina külmi ilmu. Kodutud inimesed võtavad külma peletamiseks rohkem ja kangemat alkoholi ning kipuvad hanges magama jääma.



Politsei palub teada anda tänaval liikuvatest või hange magama jäänud inimestest, keda ähvardab oht pakase käes külmuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles