Miks eksmatrikuleeriti fotograafiatudeng?

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kõrgema Kunstikooli rektor Vallo Nuust.
Tartu Kõrgema Kunstikooli rektor Vallo Nuust. Foto: Sille Annuk / Postimees

Miks eksmatrikuleeriti fotograafiatudeng, kes polnud rahul oma hindega?

Vallo Nuust
Tartu Kõrgema Kunstikooli rektor:

Tudeng eksmatrikuleeriti kooli nõukogu otsusega üliõpilasele sobimatu käitumise pärast. Tudeng pani põlema oma tööd, mis olid hindamiseks seinale kinnitatud. Seda sealjuures õpperuumis. Põhjenduseks tõi ta rahulolematuse hindega, teiselt poolt rahulolematuse kogu haridussüsteemiga.

Mis see hinne oli, millega tudeng rahul ei olnud?


Ta sai hindeks «hea». Hinnet ta apelleerinud ei olnud. Hindamiskomisjonis oli neli inimest, mistõttu ei olnud põhjust kahelda komisjoni pädevuses. Ilmselt oli tegu hetkeemotsiooni ajel tehtud aktsiooniga ning ta ei kujutanud ette ka sellise teo võimalikke tagajärgi.

Kas sellist tegevust oleks võinud tõlgendada perfor­­mance'ina?


Kuidas me tõlgendame per­­formance'iks selle, kui inimene paneb ruumis põlema esemed ajal, mil koolimaja on inimesi täis?  
Meie jaoks on see juhtum nüüdseks lõpetatud. Suuremaid kahjusid sellest õnneks ei tulnud. Klassiruumis on suitsukahjustusi. Tudeng on lubanud, et kannab need kahjud ise ning värvib seina üle.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles