Külmade ilmadega on kasvanud kainenema toodud isikute arv

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Külmade ilmade saabumisega kasvas Lõuna–Eestis kainenemisele toimetatud isikute arv.

Kainenemisele toimetatud isikute arvu kasvu kinnitab ka statistika - ajavahemikul 4.–7. jaanuarini paigutati Lõuna-Eestis kainenemisele kokku 72 inimest, vahendas politsei ja piirivalveameti (PPA) lõuna prefektuuri pressiesindaja.

«Kui tavaliselt toimetatakse kainenemisele keskmiselt 10 inimest, siis näiteks 7. jaanuaril võtsime vastu 29 inimest,» ütles lõuna prefektuuri korrakaitsebüroo
arestimaja juht Helmer Hallik.

Politsei tänab kõiki, kes edastasid informatsiooni joobes isikutest.

«On tõesti palju neid kodanikke, kes helistades 110-le, annavad teada, et näevad kas bussipeatuses magavat või lumehanges lamavat inimest. Kohale saadetakse
politseipatrull ning purjus inimene toimetatakse kas koju või kainenemisele,» kommenteeris juhtimiskeskuse juht Madis Soekarusk.

«Kuna väljas on külmad ilmad, siis nähes lamavat inimest, tasub ikka politseisse kõne teha. Kes teab, äkki just see lühike telefonikõne päästab inimesele elu,» lisas politseileitnant Madis Soekarusk.

6. jaanuari õhtul toimetas Võru politseipatrull kainenemisele lumehanges lamanud 1983. aastal sündinud noormehe.

Politseinike praktika näitab, et abi vajavad mitte ainult inimesed, vaid ka loomad.

Täna hommikul teostas Tallinna-Tartu-Luhamaa maanteel politseipatrull liiklusjärelvalvet. Üks möödasõitja teavitas, et nelja-viie kilomeetri kaugusel istub tee ääres kass, kes vajab abi. Kuna teatajal oli autos koer, siis ei saanud ta kuidagi looma aidata.

«Läksime kohe sinna ning nägime kassi, kes oli vist kõvasti külma saanud. Toimetasime kassi loomakliinikusse ning peale abi osutamist viidi loom varjupaika,» rääkis liikluspolitseinik Ilmar Ploom.

Kuna ilmaprognooside järgi püsivad Eestis endiselt külmad ilmad, kutsub politsei kõiki alkoholi tarbimisega mitte liialdama ning nähes abivajajat mitte ükskõikseks
jääma.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles