Võistlus toob kesklinna liiklusmuudatusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme õhtust alates on Tartu linnamaratoni ettevalmistuste tõttu liikluseks suletud mõned kesklinna tänavad.

Vabaduse puiestee (Gildi-Uueturu lõik) ja Poe tänav on suletud homme kella kümnest õhtul laupäeva õhtul kella kümneni. Kohalike elanike juurdepääs on takistatud laupäeval kell 8–14.

Ülikooli tänaval on liiklus suletud Vanemuise-Lossi lõigul homme kell 20–22 ja ülehomme kell 6–20. Ulatuslikumalt on liikluse ümberkorraldusi võistluste tõttu laupäeval paljudel linnatänavatel.

Tartu liikluskorralduse peaspetsialist Toomas Henno ütles, et tegelikus liikluskorralduses on mõningaid muutusi võrreldes elanikele läkitatud võistlusi tutvustavas trükises tooduga. (TPM)

Vajaduspõhist õppetoetust saab kaks kolmandikku taotlejaist

Haridus- ja teadusministeerium andis teada, et 30. septembri südaööl lõppes esimene vajaduspõhise õppetoetuse taotlemise periood. Vajaduspõhist õppetoetust saab ligi 2300 tudengit.

Riigiportaali eesti.ee kaudu esitas taotluse 3857 tänavu õppima asunud tudengit. Neist 2264-le määrati toetus. 1583 taotlust ei vastanud toetuse saamise tingimustele ning kümme on praegu veel menetluses. Seega hakkab vajaduspõhist toetust saama ligi kaks kolmandikku taotluse vormistanud tudengitest.

Toetus vormistatakse pooleks aastaks ning järgmine taotlusperiood algab 2014. aasta veebruaris.

Lähiajal analüüsib ministeerium koos partneritega läbi ka esimese taotlusperioodi tulemused, selgitamaks välja taotlemissüsteemi ja -tingimuste probleemsed kohad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles