Peeter Oja tegi särava monodebüüdi

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Oja tsiteeris monotüki esietendusel Räpinas ajalehest poliitikuid.
Peeter Oja tsiteeris monotüki esietendusel Räpinas ajalehest poliitikuid. Foto: Kristjan Teedema

Kuigi Peeter Oja on küpses eas, 53-aastane näitleja ja näidanud ennast eriti säravalt koomikuna, ei ole ta üheski naljakas ega ka tõsises monolavastuses vaatajate ette tulnud. Nüüd tuli.

«See on mu esimene monotükk,» ütles Peeter Oja. «Ma olen tavaliselt ikka kamraadidega teinud.»

Debüüdiks on Karl Kermese juhitava Monoteatri stand-up-komöödia «Nüüd tõesti aitab jamast». Esietendus oli 1. oktoobril Räpina aianduskooli saalis.

Teksti on kirjutanud Mart Normet ja Erik Moora. Kuid nagu selgitas Peeter Oja, sünnib suur osa naljadest suhtlemisel publikuga. Stand-up-komöödia puhul on publik näitleja sõnul olenevalt etenduse kohast rohkem või vähem keemilise protsessi üks osa.

Monotükis «Nüüd tõesti aitab jamast» esitab Peeter Oja publikule enam kui tunni jooksul (Räpinas tund ja üheksa minutit) Eesti poliitikute tüüpe, toob esile nende naeruväärsusi, vastutustundetust ja kaugenemist valijatest. Mõni nali oli mahe, aga õige paljud olid teravad.

Monotükk viib näitleja 19 järjestikusel õhtul 19 saali. Täna ootab teda ees Türi, homme Rapla, laupäeval Võru ja pühapäeval Tartu.

Räpinas kiitis ta kohalikke poliitikuid imeliselt särava kuke eest kiriku torni tipus ja fantaasiaküllaselt kujundatud Võhandu eest. Kas Vanemuise kontserdimaja etendusel saavad tartlastest poliitikud kiita Peetri kiriku uue kauni katuse ja Emajõe eest?

«Ei pruugi,» ütles Peeter Oja. «Ma ei hakka ette ütlema, mis seal tuleb, aga Tartuga seoses tuleb midagi kindlasti. Me oleme alati etenduse kohaga seotud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles